Activitatea PFA-urilor va fi recunoscută ca vechime în muncă

Persoanelor fizice autorizate le va fi recunoscută perioada în care au desfășurat activități ca vechime în muncă, respectiv vechime în specialitate, după ce Camera Deputaților a adoptat un proiect de lege în acest sens, în calitate de Cameră decizională.

Proiectul de lege completează OUG nr. 44/2008 privind desfăşurarea activităţilor economice de către persoanele fizice autorizate, întreprinderile individuale şi întreprinderile familiale:

De acum, va fi considerată vechime în muncă și, după caz, vechime în specialitate perioada în care PFA a desfășurat activitate economică și a achitat contribuțiile, taxele și impozitele legale, fără a se lua în considerare perioada în care respectiva persoană nu a avut activitate generatoare de venit sau a avut activitatea suspendată.22,6% din populația activă a României lucrează pe cont propriu, mulți români alegând să-și facă PFA. Prin adoptarea proiectului de lege, oferim un sprijin pentru antreprenorii care au ales să lucreze independent și își achită taxele la stat, se arată într-un comunicat USR.

Mai este nevoie doar de promulgarea legii de către șeful statului pentru ca românii care au muncit cu PFA-uri să poată beneficia de această măsură.

sursa: ZiarPiatraNeamt.RO

Sursa: ZiarTarguNeamt.RO

Acest website folosește cookies pentru o mai bună experiență a utilizatorului. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate