Activități desfășurate de polițiștii de siguranță școlară și cei de prevenire în județul Neamț (GALERIE FOTO)

Polițiștii de siguranță școlară din Neamț alături de cei de prevenire și colegi de la ordine publică și specialiști ANA și ANITP desfășurat, în perioada 29.01- 02.02.2024, 11 activități de prevenție în localitățile Alexandru cel Bun, Dochia, Grumăzești, Săvinești în orașul Roznov și municipiile Roman și Piatra-Neamț, în colaborare strânsă cu unitățile de învățământ din zonă.

Scopul acestor activități a fost informarea și conștientizarea elevilor cu privire la problemele cu care se pot confrunta în mediul școlar și social, precum bullyingul, violența și consumul de droguri. Polițiștii au abordat aceste teme delicate în cadrul unor discuții deschise și interactive, punând accent pe prevenție și responsabilitatea fiecărui elev în comunitate.

În cadrul dezbaterilor, polițiștii au oferit informații relevante celor peste 650 de beneficiari, cu privire la modalitățile de prevenire a conflictelor, identificarea comportamentelor agresive, precum și conștientizarea riscurilor asociate consumului de substanțe interzise.

Nu au lipsit nici informații de interes ce privesc siguranța elevilor în mediul on-line și cum pot naviga în siguranță pe internet.

Polițiștii nemțeni acordă o importanță deosebită parteneriatului cu școlile și consideră că dialogul deschis și colaborarea eficientă reprezintă instrumente esențiale în asigurarea unui climat pozitiv în mediul educațional și pentru formarea unei societăți mai responsabile și mai sigure.

Totodată, polițiștii de prevenire, împreună cu polițiști din cadrul Serviciului Ordine Publică Neamț au desfășurat la centrul pentru persoane vârstnice întâlniri pe tema infracțiunilor contra patrimoniului, în special a faptelor de înșelăciune și de violenta domestică, atunci când victimele sunt persoane vârstnice, cu agresori din propria familie.

Sursa/Imagini: IPJ Neamț

Vezi mai multe știri pe Ziar Piatra-Neamt

Acest website folosește cookies pentru o mai bună experiență a utilizatorului. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate