Activități preventive ale polițiștilor nemțeni în cadrul Campusului educațional ,,Sf. Leonardo Murialdo”/ IMAGINI

Polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Săbăoani au desfășurat, la data de 3 august a.c., activități preventive în cadrul Campusului educațional ,,Sf. Leonardo Murialdo,, ,din localitatea Botești.

Polițiștii au interacționat cu cei peste 150 de copii și tineri, elevi ai școlilor gimnaziale sau liceeni.

În timpul acestor discuții, s-au abordat teme importante, precum prevenirea bullying-ului și impactul său asupra victimelor și agresorilor.

De asemenea, polițiștii au adus în atenția elevilor responsabilitatea penală și contravențională a minorilor, inclusiv riscurile asociate consumului de alcool, tutun și droguri.

Polițiștii le-au vorbit copiilor atât despre rolul și importanța oamenilor legii în societate, cât și despre meseria de polițist.

Discuțiile s-au concentrat și pe prevenirea violenței, cu îndemnul de a fi toleranți, respectuoși față de cei din jur și de a adopta o atitudine non-violentă în cazul unor conflicte.

Copiilor li s-au reamintit regulile de siguranță pe drumurile publice, în calitate de pietoni, și importanța respectării normelor rutiere, învățând și semnificația indicatoarelor rutiere și a culorilor semaforului.

Printre surprizele activităților s-au numărat explorarea tehnicii din dotare, a autospecialei și încercarea vestei anti-glonț.

Activități preventive vor continua și în perioada următoare, având ca scop prevenirea infracționalității.

Sursa/Imagini: IPJ Neamț

Vezi mai multe știri pe Ziar Piatra-Neamt

Acest website folosește cookies pentru o mai bună experiență a utilizatorului. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate