Administrația PNL de la Roman, pe cale să ia cea mai proastă decizie din istoria municipiului

În ședința din 15.12.2022 se propune rezilierea contractului cu ApaServ, retragerea municipiului Roman din Asociația AQUA Neamț și achiziționarea de servicii juridice necesare derulării acestor proceduri.

Din start, rezilierea contractului este o inepție pentru că în situații similare cu probleme în livrarea apei sunt mai mult de jumătate din orașele din România din cauza rețelelor de apă depășite ca termen de viață. Deci un astfel de demers nu rezolvă situația ci este folosit doar ca ca să își găsească scuze PNL-iștii care conduc primăria Roman pentru că nu au schimbat țevile și să dea vina ori pe consiliul local care nu le aprobă rezilierea, ori pe procedurile de reziliere.

Riscul ca Romanul să ajungă în haos doar pentru că PNL-iștii au ambiții politice și fug de responsabilități este acela ca de la prima mișcare în sensul rezilierii, ApaServ să zică DA. Din acest moment totul la Roman ar deveni un haos, deoarece aducerea unui nou operator durează cel puțin 6 luni de zile, timp în care romașcanii ar trebui să folosească apă din râuri și fântâni.

Ar fi de înțeles demersul liberalilor de la Roman dacă ar fi atașat în spatele HCL de reziliere și un contract de principiu, un acord de principiu sau orice altă hârtie din care să reiasă că un alt operator de apă e dispus să preia imediat serviciile de apă/canal din Roman fără să dubleze prețurile pe care le plătește populația, ori un astfel de act nu există.

E ca și cum primăria Roman se supără pe proprietarul casei în care stă cu chirie, rupe contractul și iese afară în stradă, dar nu are o altă locuință unde să se ducă. O nebunie totală.

Vorbim de o decizie prin care unii cred că pot strânge capital politic, dar în realitate vor face numai rău romașcanilor. Dacă ar fi existat interes real, motivat de un patriotism local, în rezolvarea problemei apei la Roman, administrația locală ar fi propus înființarea propriei firme a primăriei prin care să se gestioneze serviciile de apă/canal așa cum a fost până ce acestea au fost date la ApaServ, dar nu este așa. În proiectul băgat sub nasul consilierilor locali se vorbește de contractarea unor servicii de avocatură, adică o casă de avocatură va primi mormane de bani ca să facă demersurile de reziliere (DNA ar trebui să fie cu ochii pe aceste sume de bani). Mai departe se aberează pe tema rezilierii, conducerea primăriei dorind ca aleșii locali să își asume prin vot riscurile fantastic de mari de a falimenta primăria Roman prin plata daunelor sau riscul de a rămâne Romanul fără operator la serviciile de apă/canal și populația să primească luni de zile apă de la mașinile de pompieri.

Pe cealaltă parte, poate ar fi bine ca PNL-iștii de la conducerea primărie Roman să reușească să treacă acest proiect ca să aibă timp toată lumea până la alegeri să se lămurească cum stau lucrurile de fapt și tot până la alegeri să se lămurească și instituțiile statului cu atribuții în cercetările penale ce e în spatele acestor inițiative aparent salvatoare.

Atenție, consilieri locali de la Roman! Cei care votați acest proiect riscați să dați din buzunarele voastre banii cheltuiți în acest demers, deoarece primăria vrea din prima să bage bani în buzunarul unei case de avocatură și vrea din prima să se judece cu compania de apă, dar legea spune că primul pas este rezilierea amiabilă. Adică primăria Roman ar trebui să trimită o hârtie la ApaServ prin care să ceara, simplu, încetarea amiabilă a contractului, dar conducerea primăriei nu vrea să își asume asta. Din acest motiv vor sa facă mizeria cu mâna consilierilor. Dacă conducerea primăriei Roman ar cere rezilierea și ApaServ ar fi de acord, atunci ar începe nebunia și mulți ar ajunge la pușcărie, iar conducerea primăriei Roman nu vrea să își asume asta pentru că, din ce spun sursele noastre, ideea rezilierii le-a fost impusă de alții ca pe baza acestei rezilieri cineva să își umple buzunarele cu bani.

Vezi mai multe știri pe Ziar Piatra-Neamt

Acest website folosește cookies pentru o mai bună experiență a utilizatorului. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate