Adrian Niță: „Domnule primar al orașului Piatra Neamț, (…) pietrenii nu aveau de ce să sufere dacă vă făceați treaba la timp”

Problema parcărilor din Piatra Neamț a stârnit un adevărat haos, dar și o luptă aprigă pentru dreptate, sau mai bine spus pentru imaginea politică a celor care conduc astăzi orașul. După ce domnul primar Carabelea a anunțat cu surle și trâmbițe că s-a finalizat procesul gestiunii parcărilor de reședință din Piatra-Neamț, iar Curtea de Apel Bacău a respins ca nefondat recursul formulat de Prefectul Județului Neamț referitor la anularea Hotărârii Consiliului Local Piatra-Neamț nr. 49 / 28.02.2022 privind gestiunea directă a serviciului public de parcări de reședință, Prefectul județului Neamț vine cu câteva lămuriri, pentru a clarifica întreaga situație:

Domnule primar al orașului Piatra Neamț,

Deoarece sunteți preocupat doar să abateți atenția publică de la problemele pe care pietrenii le întâmpină din cauza modului în care administrați acest oraș și încercați, pe orice cale, să faceți în așa fel încât alții să deconteze în locul dumneavoastră, am să vă reamintesc pe scurt situația parcărilor.

Prefectura a sesizat instanța de contencios administrativ în data de 15 aprilie 2022, urmare a nenumăratelor plângeri și reclamații din spațiul public și nu numai, precum și a haosului pe care dumneavoastră l-ați creat gestionând această problemă.

Pe scurt, încă înainte cu un an, din aprilie 2021, s-a votat și aprobat organigrama Primăriei, înființându-se printre altele și Biroul Administrare Parcări cu 4 noi posturi. Astfel, existau și timpul, și condițiile, pentru a pune in aplicare într-un mod legal și coerent decizia dumneavoastră de a definitiva “marea reformă a parcărilor” prin transferul acestora de la Parking la Primarie.

Timp de un an, nu ați făcut NIMIC!

Mai mult, conform articolului 15 din contractul încheiat între Primărie și SC Parking SA, exista posibilitatea ca, “la încetarea contractului de concesiune din alte cauze decât termenul, forță majoră și înțelegerea părților”, operatorul să poată continua activitatea pentru 90 de zile, timp în care, Primăria avea posibilitatea să organizeze corespunzător preluarea acestui serviciu.

Rezultă, pe cale de consecință, că pietrenii nu aveau de ce să sufere dacă vă făceați treaba la timp.

Vă reamintesc că, rolul prefecturii este de a proteja cetățenii de abuzuri sau nedreptăți ce ar putea fi generate de acte adoptate ilegal.Vă asigur că de fiecare dată când vor exista reclamații ori petiții care vor semnala suspiciuni de nelegalitate, voi solicita justiției sa clarifice aspectele sesizate de către cetățeni. Dumneavoastră, domnule primar, ar trebui să înțelegeți că justiția tocmai cu asta se ocupă și anume, să verifice și să constate legalitatea sau nelegalitatea actelor administrative adoptate de Consiliul Local.

Domnule primar, aveți aproape 900 de salariați, plătiți din bani publici, pe care, direct sau indirect, îi conduceți, atât in Primarie cât și în societățile Consiliului Local. Aveți majoritate în Consiliul Local, aveți buget, și atunci, cum vă explicați că în sondajul comandat de partidul dumneavoastră, la întrebarea “Cât de mulțumiți sunteți de calitatea vieții în municipiul dumneavoastră?”, doar 12% dintre cetățenii întrebați au declarat că sunt foarte multumiți? 12%!

Dumneavoastră sunteți mulțumit de felul în care arată orașul pe care îl conduceți?!

P.S. Dacă mâine ar fi să candidez, prima promisiune de campanie ar fi ca cele aproape 100 de persoane pe care le-ați angajat de când sunteți primar, precum și toți piloșii ce îi umilesc pe cei care muncesc cu adevărat în Primărie, să fie mutați la Speranța, acolo unde vreți dumneavoastră să îi mutați pe copiii din școli.

Le-aș face birourile în niște stații de autobuz, dar nu de 60 000 de euro, și le-aș monta și un brad de 45 000 de euro a cărui chirie s-ar plăti din banii lor.

Luați-o ca pe o promisiune!

Vezi mai multe știri pe Ziar Piatra-Neamt

Acest website folosește cookies pentru o mai bună experiență a utilizatorului. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate