Adrian Niță implică Instituția Prefectului în rezolvarea problemelor comunității nemțene

Se întâmplă multe lucruri la Instituția Prefectului Neamț, multe dintre ele având loc în premieră în județul nostru. În acest sens, amintim de întâlnirile la care sunt invitați primarii din Neamț pentru a primi sprijin și consiliere în implementarea proiectelor cu finanțare europeană sau guvernamentală.

Prefectul Adrian Niță ne-a declarat: „În afară de întâlnirile care se desfășoară în mod curent și care punctează diverse probleme care se reglează din punct de vedere organizatoric la fiecare început de an, mai avem și întâlniri punctuale pe diverse teme, cea mai importantă fiind cea a noului Grup de Asistență Tehnică care vine în sprijinul autorităților locale tocmai pentru a încerca să creștem gradul de absorbție a fondurilor, fie că vorbim de fonduri europene, fie că vorbim de fonduri guvernamentale. Încercăm să-i ajutăm ca să nu mai aștepte în colaborarea pe care o au cu instituțiile avizatoare, să evite pierderea timpilor importanți și astfel să reușim ca gradul de absorbție să crească.”

Din ceea ce declară prefectul de Neamț, primarii s-au declarat mulțumiți de acest tip de întâlniri:

„Primarii au primit foarte bine înființarea acestui grup tehnic de lucru și din ce am văzut în cadrul ședinței au fost probleme la care s-a primit răspuns pe loc și au fost probleme care urmau să-și găsească rezolvarea.”

Colaborarea Instituției Prefectului cu celelalte instituții și UAT-uri se desfășoară corespunzător și vestea bună este că se pare că am scăpat de pandemie. Potrivit lui Adrian Niță cazurile COVID sunt extrem de reduse și nu mai prezintă probleme la nivel local.

Vezi mai multe știri pe Ziar Piatra-Neamt

Acest website folosește cookies pentru o mai bună experiență a utilizatorului. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate