(Adrian Niță) „Rând pe rând, șiragul de mărgăritare al marilor actori români se deșiră!”

Mitică Popescu s-a stins ieri, 3 ianuarie, la vârsta de 86 de ani, după ce în ultima parte a vieții sale s-a confruntat cu probleme cardiace care i-au grăbit sfârșitul. Vestea morții lui Mitică Popescu a luat prin surprindere și a întristat pe toată lumea, atât pe colegii de breaslă, cât și pe oamenii care l-au îndrăgit.

Mitică Popescu, unul dintre marii actori care m-a încântat încă din vremea copilăriei, și-a jucat astăzi ultimul rol. Mitică Popescu nu a fost doar un actor înzestrat cu un talent care l-a făcut greu de întrecut, Mitică Popescu era „de-al nostru“! Timp de șase ani, până acum jumătate de veac, Mitică Popescu a fost actor al Teatrului Tineretului din Piatra-Neamț. Contribuția sa la dezvoltarea culturii nemțene nu poate fi trecută vreodată cu vedere, el contribuind semnificativ la dezvoltarea vieții artistice din județ, alături de o pleiadă de artiști ai vremii.

Pentru tot ceea ce a făcut în domeniul filmului și teatrului românesc, Mitică Popescu e condamnat la „neuitare“.

În această seară, românii care trăiesc pe toate continentele lumii, în zeci de țări unde Mitică Popescu a susținut spectacole, vorbesc despre doliul care a acoperit Teatrul românesc. Mă alătur tuturor celor care își exprimă regretul și îi mulțumesc maestrului pentru toate piesele sale.

Păcat că ultima lui piesă a fost așa devreme…

Maestre, primește ultimele aplauze, căci le meriți pe deplin!”, a transmis Prefectul județului Neamț, Adrian Niță.

Vezi mai multe știri pe Ziar Piatra-Neamt

Acest website folosește cookies pentru o mai bună experiență a utilizatorului. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate