Agenți economici, amendați de Poliția Locală Piatra-Neamț

  • Mai mulți agenți economici din Piatra-Neamț, sancționați pentru că nu dețineau acordurile de funcționare necesare desfășurării exercițiului comercial, eliberate de Primăria Piatra-Neamț.
FOTO: Poliția Locală Piatra-Neamț

Polițiștii locali din cadrul Compartimentului Activități Comerciale au verificat, în perioada 27.06.2022 – 30.06.2022, 22 de operatori economici pentru a vedea dacă respectă prevederile O.G. 99/2000 privind comercializarea produselor şi serviciilor de piaţă precum și noul Regulament privind modalitatea de obținere a avizelor/acordurilor/autorizațiilor de deschidere a exercițiului comercial (H.C.L. 15/2022).

Unsprezece operatori economici au fost sancționați cu suma de 4.600 de lei pentru încălcarea O.G. 99/2000.

Precizăm de asemenea, că obținerea acordului de funcționare, sau a autorizațiilor de funcționare reprezintă o obligativitate a fiecărui agent economic, iar acest lucru se face anual, potrivit art. 6, al. 1 și al. 2 din HCL 15/2022. Nerespectarea prevederilor sus amintite atrage sancțiuni contravenționale, cuprinse între 200 și 2.000 de lei și suspendarea activității până la intrarea în legalitate.

Totodată, reamintim deținătorilor de unități de alimentație publică, care doresc să-și extindă activitatea cu terase sezoniere, amplasate pe domeniul public, că au posibilitatea să facă acest lucru doar după obținerea acordului de ocupare a domeniului public și a avizului de funcționare în acest sens, documente eliberate de Primăria Piatra-Neamț (conform H.C.L. 43/2022).

a transmis Poliția Locală Piatra-Neamț

Vezi mai multe știri pe Ziar Piatra-Neamt

Acest website folosește cookies pentru o mai bună experiență a utilizatorului. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate