Alege pompa ideala pentru gradina

Daca sunteti in cautarea modului rentabil de a va uda gradina pe tot parcursul anului, ar trebui sa luati in considerare instalarea propriului sistem de udare cu o pompa in centrul acestuia. In loc sa conectati aspersoare si furtunuri la sursa de alimentare cu apa, o pompa va poate permite sa utilizati apa de ploaie pentru a pastra gradina mereu hidratata. Asta inseamna ca puteti ajuta mediul prin pastrarea cantitatii de apa potabila curata si reciclarea apei de ploaie care altfel s-ar fi dus la canalizare.

In plus, daca proprietatea voastra are acces la apa de foraj, o pompa va va permite sa utilizati si acest rezervor adesea trecut cu vederea. Avand in vedere toate acestea, folosirea unei pompe de apa de gradina poate avea beneficii semnificative pentru proprietarii de case si pentru tara in general. In primul rand, utilizati mai intelept aprovizionarea cu apa, deoarece ne confruntam cu seceta majora. In plus, utilizarea unei surse alternative de apa va ajuta sa va reduceti facturile la apa. Acest lucru este  bun mai ales daca sunteti responsabil pentru un lot mare sau pentru o gradina de legume/fructe.

Aceste motopompe si piese sunt produse de gradina care pot diferi ca design si eficacitate. Multi proprietari de gradini sunt impresionati de gama larga de pompe de apa si nu pot decide care dintre ele le va beneficia cel mai mult. Terenul si solul, dimensiunea gradinii, precum si cat de inalt este nivelul apei subterane, ar trebui sa fie factorii pe care ar trebui sa va bazati decizia. Toate acestea, pe langa faptul ca sunteti constienti de avantajele pe care le au diferite tipuri de pompe de apa, va pot ajuta sa creati un sistem de apa bun pentru gradina voastra.

Dupa cum sugereaza si numele, pompele cu antrenare magnetica sunt alimentate de un camp magnetic care face ca magnetul atasat la rotorul din pompa sa se roteasca. Aceste tipuri de pompe sunt folosite in cea mai mare parte pentru irigare si nu genereaza multa putere pentru a functiona o fantana cu apa. Daca sunteti in cautarea unei pompe pentru o fantana sau alt element de apa de gradina, ar trebui sa aruncati o privire la pompele cu actionare directa care ating inaltimi semnificative ale capului.

Dupa cum puteti vedea, cu ajutorul produselor de gradina electrice, cum ar fi pompele de apa, puteti reduce semnificativ costurile implicate de intretinerea unei gradini aratoase. Apa de ploaie sau apa din propriul foraj privat poate fi folosita pentru o multime de scopuri, cum ar fi, de exemplu, udarea gazonului, umplerea unei piscine sau mentinerea unui flux constant de apa intr-o fantana.

Exista doar cateva tipuri de pompe de apa. Fiecare are un scop special intr-o afacere sau acasa. Cu toate acestea, toate tipurile se ocupa de mutarea neintrerupta a apei dintr-un punct in altul.

Pompe de put: Acest tip de pompa de apa impinge apa din sursele de apa subterana prin conducte care se conecteaza la o casa. Pompele de apa de put sunt disponibile si intr-o varietate de unitati de cai putere. Avantajul unei pompe  este ca puteti selecta dispozitivul potrivit cu cantitatea potrivita de cai putere pentru a se potrivi nevoilor voastre. Exista, de asemenea, pompe de apa de put cu suficienti cai putere pentru a furniza mai mult de o casa sau o afacere.

Rezervoare sub presiune: Acest tip de pompa de apa regleaza presiunea apei pe masura ce intra in casa. Este ideala pentru zonele care au toate cele patru anotimpuri. Acest lucru se datoreaza faptului ca schimbarile sezoniere pot modifica presiunea apei. De exemplu, primavara topirea zapezii va afecta presiunea apei.

Pompe de bazin: Acest tip de pompa de apa este solutia ideala pentru indepartarea excesului de apa din cauza ploii, topirea zapezii si inundatii. Pompa de colector este de obicei instalata in subsol, unde se poate acumula apa in exces. Motorul porneste atunci cand plutitorul din interiorul pompei de carter este activat de nivelul apei. Motorul invarte apoi lama care, la randul sau, impinge excesul de apa pe un furtun de scurgere si in afara casei sau cladirii. In plus, pompele submersibile de bazin pot gestiona cantitati mari de apa si pot fi scufundate fara pericolul de lipsa de energie electrica.

Practic exista doua categorii principale de pompe de apa: proiectare volumetrica si pompe centrifuge. Ambele tipuri au o mare varietate de optiuni care pot fi utilizate in functie de nevoile voastre.

Pompe de apa cu deplasare pozitiva: Acest tip de pompa de apa furnizeaza o cantitate fixa de debit. Sunt ideale pentru cladirile care au solide sensibile sau care trebuie sa gestioneze lichide cu vascozitate ridicata. Avantajele acestui tip de pompa de apa includ eficienta ridicata si eliminarea aerului din linii. Pentru o performanta optima, spatiul dintre marginea exterioara si pompa rotativa trebuie sa fie aproape.

Pompe centrifuge de apa: Acest tip de pompa de apa utilizeaza un rotor rotativ pentru a deplasa apa prin pompa. Apoi presurizeaza debitul de refulare. Pompa centrifuga de apa poate fi utilizata cu toate lichidele, inclusiv cu lichide cu vascozitate scazuta. Este pompa de apa ideala pentru lichide subtiri si debite mari. Avantajele acestui tip de pompa de apa includ o crestere a presiunii din conducta de admisie, dispune de o sursa continua de presiune ce ofera un sistem de protectie impotriva incendiilor, perfect pentru circulatia apei calde prin miscarea apei in sistem inchis, are un intrerupator automat ce pluteste si nu este necesara ridicarea prin aspiratie. Pentru o performanta optima, acest sistem functioneaza cel mai bine daca lichidul este recirculat pentru a evita supraincalzirea cauzata de debitele scazute. De asemenea, mentineti dispozitivul pentru a reduce scurgerile in apropierea arborelui lung rotativ si pentru a evita solidele in suspensie care pot uza rotorul.

Vezi mai multe știri pe Ziar Bicaz

Acest website folosește cookies pentru o mai bună experiență a utilizatorului. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate