Alertă alimentară: Crenvurști retrași din magazine. S-a detectat o bacterie patogenă periculoasă

Ilustrație

Nordic Import Export, distribuitor în România al produselor WUDY – fabricantul AIA SpA Italia, a luat decizia proactivă de a proceda la rechemare voluntară a produselor crenvuști Wudy, comercializate în România. Această decizie a fost luată ca urmare a detectării Listeria Monocytogenes, ca măsură de precauție retrăgându-se în mod voluntar toate loturile de crenvurști WUDY din toate punctele de vânzare din România pentru loturile și sortimentele menționate mai jos.

Crenvurștii au fost retrași, conform ANSVSA din magazinele Metro, Cora, Selgros, Carrefour, Profi, Auchan, Mega Image.

Clienții care au cumparat unul dintre aceste produse sunt rugați să nu îl consume și să-l returneze la serviciul clienți din magazinul de la care l-au achiziționat, urmând să li se restituie contravaloarea acestuia. Prezentarea bonului fiscal nu este necesară.

Listeria Monocytogenes este specia de bacterii patogene care provoacă infecția listerioză. Este considerată, conform unor studii, mai periculoasă decât Salmonella sau Clostridium. Listerioza poate provoca boli severe, inclusiv sepsis sever, meningită sau encefalită, uneori ducând la vătămări pe tot parcursul vieții și chiar la moarte. Cei expuși riscului de îmbolnăvire severă sunt bătrânii, fetușii, nou-născuții, gravidele și cei care sunt imunocompromiși. Listerioza poate provoca gastroenterită ușoară și febră la oricine. Boala poate apărea până la două luni după consumul de alimente contaminate. 

Listeria este omniprezentă și se transmite în principal pe cale orală după ingestia de produse alimentare contaminate, după care bacteria pătrunde în tractul intestinal pentru a provoca infecții sistemice. Tratamentul include administrarea prelungită de antibiotice.

Mai multe detalii despre rechemare găsiți în secțiunea dedicată de pe site-ul ANSVSA – aici click.

Vezi mai multe știri pe Ziar Piatra-Neamt

Acest website folosește cookies pentru o mai bună experiență a utilizatorului. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate