Alertă alimentară: Produse contaminate cu o toxină, retrase din magazine

Mogyi Romania a transmis o informare cu privire la rechemarea și returnarea urmatoarelor produse:

 • Mexicorn cu sare 70g lot 240110
 • Mexicorn cu chilli 70g lot 231110
 • Mexicorn cu chilli 70g lot 231221
 • Mexicorn cu chilli 70g lot 240111
 • Snack Mix Bere 80g lot 240120

La sesizarea Mogyi Hu Kft s-a demarat procedura de retragere a loturilor de produs mentionate mai sus, în urma identificării unei contaminări cu aflatoxina.

De aceea, clienții care au cumpărat produsul:

 • „Mexicorn cu sare”, cu termenul de valabilitate 10.01.2024,
 • „Mexicorn cu chilli”, cu termenul de valabilitate 10.11.2023,
 • „Mexicorn cu chilli”, cu termenul de valabilitate 21.12.2023,
 • „Mexicorn cu chilli”, cu termenul de valabilitate 11.01.2024,
 • „Snack Mix Bere”, cu termenul de valabilitate 20.01.2024,
  sunt rugați să ţină cont de retragere şi să nu îl consume.

Din motive ce țin de siguranța consumatorului, societatea Mogyi Romania a reacționat fără întârziere și a dispus scoaterea produsului de la livrare imediat ce a fost informată asupra procedurii demarate de furnizor. Produsul se returneaza la punctul de vânzare de unde l-ați achizitionat, cu sau fără bon fiscal, în funcție de magazin.

Se recomandă persoanelor care dețin produsele descrise mai sus să NU le consume, ci să le distrugă sau să le returneze la magazin.

Alte produse vândute de Mogyi Romania, inclusiv Mexicorn cu sare, Mexicorn cu chilli si Snack Mix Bere, cu alt termen de valabilitate, nu sunt afectate de această rechemare. Mogyi își cere scuze pentru inconvenientele produse de aceasta rechemare.

Aceste produse au fost comercializate în Neamț în magazine precum Carrefour, Kaufland, Profi. Mai multe detalii pe site-ul ANSVSA.

***

Aflatoxina este o micotoxină produsă de anumite tipuri de fungi din genurile Aspergillus, în special Aspergillus flavus și Aspergillus parasiticus. Acești fungi pot crește în diverse alimente, cum ar fi cerealele, leguminoasele, semințele oleaginoase și alte produse agricole, în condiții de umiditate și temperatură ridicate.

Aflatoxinele sunt considerate unele dintre cele mai puternice toxine naturale cunoscute și prezintă un risc major pentru sănătatea umană. Acestea pot fi prezente în alimente și pot provoca intoxicații atunci când sunt consumate în cantități mari sau pe o perioadă îndelungată.

Simptomele intoxicației cu aflatoxină la oameni pot varia în funcție de gravitatea expunerii și de durata consumului de alimente contaminate. În general, simptomele pot include tulburări gastrointestinale, hepatice, neurologice, respiratorii, imune. În situații extreme, poate conduce la apariția cancerului hepatic.

Vezi mai multe știri pe Ziar Piatra-Neamt

Acest website folosește cookies pentru o mai bună experiență a utilizatorului. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate