Alertă alimentară: Suc retras din magazine deoarece conține un compus specific fructelor putrezite

ANSVSA a anunțat pe 5 mai că magazinul Kaufland retrage voluntar și preventiv, din motive ce țin de protejarea consumatorilor, următorul produs:

În urma verificărilor periodice, s-a detectat o depășire a valorii admise pentru patulină în acest produs. Întrucât nu poate fi exclus vreun risc asupra sănătății şi din motive ce ţin de siguranţa consumatorului, Kaufland a reacționat fără întârziere și a retras de la comercializare produsul în cauză. Produsul a fost comercializat și în Neamț.

Patulina este o micotoxină produsă de o varietate de mucegaiuri. Cel mai frecvent se găsește în merele putrezite. Cantitatea de patulină din produsele din mere este în general privită ca o măsură a calității merelor utilizate în producție. În plus, patulina a fost găsită în alte alimente, cum ar fi cerealele, fructele și legumele. Prezența sa este foarte reglementată. Patulina a fost folosită inițial ca antibiotic împotriva bacteriilor Gram-pozitive și Gram-negative, dar după mai multe rapoarte de toxicitate, nu mai este folosită în acest scop. 

Clienții care au achiziționat produsul mai sus menționat cu data de valabilitate 17.11.2022, lot: 417, sunt rugați să acorde atenție acestei informări și să nu îl consume. Ei se pot prezenta în orice magazin Kaufland pentru a-l returna și vor primi contravaloarea sa, fără a mai fi necesară prezentarea bonului fiscal.

Această rechemare vizează exclusiv produsul „ Vreau din România Suc de mere şi vişine 3L”, lot: 417, data de valabilitate: 17.11.2022, conform declarației producătorului S.C. Mărul Argintiu SRL.

Kaufland își cere scuze clienților pentru situația creată.
Pentru informații, clienții au la dispoziție numărul de telefon al Centrului Relații Clienți, 0800 080 888, apelabil gratuit (număr apelabil doar din rețelele Vodafone, Orange, Telekom și Digi-RCS&RDS), de luni până vineri, în intervalul orar 08.00-20.00, iar sâmbăta în intervalul 08.00 – 17.00 sau în scris accesând
www.kaufland.ro/contact.

se arată în rechemarea transmisă de ANSVSA.

Rechemare_VDR_suc_mere_visine_Kaufland_05.05.2022

Vezi mai multe știri pe Ziar Piatra-Neamt

Acest website folosește cookies pentru o mai bună experiență a utilizatorului. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate