Alertă în Comuna Poiana Teiului: Ursul a atacat o persoană în această dimineață

O situație deosebit de gravă a avut loc în această dimineață, în jurul orei 7, în satul Săvinești din Comuna Poiana Teiului, județul Neamț. Un urs a atacat o persoană, generând panică și neliniște în comunitate.

Evenimentul a fost raportat de către locuitorii din zonă, iar Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) Neamț a intervenit imediat. În cadrul misiunii de urgență din comuna Poiana Teiului, echipajul Serviciului Mobil de Urgență, Reanimare și Descarcerare (SMURD) a acordat îngrijiri medicale persoanei atacate de urs.

Ulterior, echipajul SMURD a inițiat transportul de urgență al victimei către Spitalul Orășenesc Târgu Neamț pentru acordarea de asistență medicală specializată și investigații suplimentare.

„În cadrul misiunii din comuna Poiana Teiului, echipajul SMURD a acordat îngrijiri medicale persoanei atacate de urs și ulterior a început transportul acesteia către Spitalul Orășenesc Târgu Neamț.”

Irina Popa, ISU Neamț

Ca măsură de prevenție și pentru a informa cetățenii din comună cu privire la situația de risc, ISU Neamț a transmis un mesaj RO-ALERT către toți locuitorii din zonă. Acesta a avut scopul de a avertiza comunitatea cu privire la prezența ursului și pentru a le oferi instrucțiuni privind măsurile de siguranță ce trebuie luate în astfel de situații.

Reamintim faptul că urșii și-au făcut apariția foarte des în această zonă, în ultima vreme, iar astfel de întâlniri cu animale sălbatice pot fi periculoase și imprevizibile/ Autoritățile locale insistă asupra respectării măsurilor de siguranță impuse în astfel de situații pentru a evita incidente nedorite.

În acest context, este esențial ca cetățenii să evite apropierea de animale sălbatice, să nu le hrănească și să raporteze imediat astfel de întâmplări la numărul de urgență pentru a asigura o intervenție rapidă și profesionistă din partea echipajelor specializate.

Situția tragică din satul Săvinești a reamintit comunității despre importanța respectării măsurilor de precauție și a avertismentelor emise de autorități în contextul întâlnirilor cu animale sălbatice. Siguranța cetățenilor este o prioritate pentru toate autoritățile implicate, iar autoritățile locale vor continua să monitorizeze situația și să ofere sprijin comunității afectate.

Vezi mai multe știri pe Ziar Piatra-Neamt

Acest website folosește cookies pentru o mai bună experiență a utilizatorului. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate