ALERTĂ METEO: cod PORTOCALIU și cod GALBEN de ninsori viscolite și vânt puternic în Neamț – Atenție la drum, vizibilitatea va fi redusă!

   COD GALBEN

 Interval de valabilitate: 23 noiembrie, ora 14:00 – 24 noiembrie, ora 18:00
Fenomene vizate: intensificări ale vântului, ninsori viscolite la munte
Zone afectate: conform textului și hărții

În intervalul menționat, vântul va avea intensificări temporare în Carpații Orientali și în Munții Apuseni cu viteze de 60…80 km/h, iar în zona înaltă, rafalele vor depăși 90…100 km/h. Din a doua parte a nopții de joi spre vineri (23/24 noiembrie), îndeosebi în masivele montane din nordul țării, temporar va ninge viscolit, iar vizibilitatea va fi redusă.

             Temporar vântul va prezenta intensificări și în nordul Crișanei, nord-vestul Transilvaniei și în dealurile subcarpatice ale Moldovei, în general cu viteze de  55…75 km/h.

 Notă: Intensificări ale vântului, cu viteze în general de 40…50 km/h, se vor semnala local și în centrul și estul teritoriului.

COD PORTOCALIU

 Interval de valabilitate: 23 noiembrie, ora 22:00 – 24 noiembrie, ora 10:00
Fenomene vizate:intensificări susținute ale vântului, viscol
Zone afectate: conform textului și hărții

În Carpații Orientali (zona de munte a județelor Suceava, Neamț, Bacău și Vrancea), în general la peste 1500 m, vântul va avea intensificări susținute cu rafale de 110…130 km/h, va fi viscol, iar vizibilitatea va fi redusă sub 50 m.

Sursa: ANM

Vezi mai multe știri pe Ziar Piatra-Neamt

Acest website folosește cookies pentru o mai bună experiență a utilizatorului. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate