Alexandru Filip părăsește funcția de Manager de Destinație la Piatra-Neamț

La nici un an de la preluarea funcției de manager al destinației Piatra-Neamț, Alexandru Filip a anunțat astăzi, 9 octombrie, că se retrage. În februarie, anul acesta, Alexandru Filip a fost desemnat manager în cadrul Organizației de Management al Destinației (OMD), o entitate menită să resusciteze turismul la Piatra-Neamț.

Printre motivele enunțate de Alexandru Filip se numără distanța mare dintre Piatra-Neamț și zona Tulcea, unde este acesta stabilit și are un business, dar și eșecul în a se asigura bugetul necesar pentru îndeplinirea obiectivelor propuse pentru anul acesta. Deși părăsește funcția de manager, Alexandru Filip a precizat că va continua să sprijine proiectul pe bază de voluntariat.

Atunci când am acceptat propunerea de a deveni Manager de Destinație la Piatra-Neamț, am făcut-o pentru a da ceva înapoi orașului meu natal. Am făcut-o din inimă și pe tot parcursul acestui an am lucrat ca să mișc lucrurile în direcția pe care am considerat-o potrivită pentru turismul pietrean. Însă drumurile Tulcea – Piatra-Neamț nu-s cele mai scurte, iar cel mai greu e să fiu și să mă simt departe de cei dragi. Așa că mă văd nevoit să spun stop și să rămân doar un susținător al turismului din Neamț.
Bineînțeles că, pe lângă motivele personale, a contact în decizia luată și că am neglijat proiectele de la Tulcea & București, oferind OMD-ului aproape toată energia mea din acest an. Tulcea e casa mea, a familiei, a copiilor mei, așa că-mi propun să pot face mai mult și pentru acest loc.
Revenind, am discutat în recenta vizită la Piatra despre plecarea mea în primul rând cu cei ce mi-au fost alături: primarul Andrei Carabelea, membrii Adunării Generale ai OMD Piatra-Neamț și cu echipa pe care am creat-o la OMD. Am agreat ca până la sfârșitul anului să coordonez de la distanță activitatea organizației, pentru a asigura o tranziție cât mai ușoară spre ce va urma. Dar va fi la îndemână ținând cont că aveam făcută o planificare a tuturor lucrurilor ce trebuie realizate până la sfârșitul anului, cu perspective clare și pentru începutul anului viitor.
Colaborarea va rămâne pe mai departe una pe bază de voluntariat, la fel cum a fost și-n primele luni în care am început munca pentru a pune bazele OMD-ului. Oricum, luasem deja decizia cu ceva timp în urmă să-mi suspend contractul de muncă pentru a nu pune în pericol bunul mers al organizației. Din cauza unor estimări prea optimiste privind încasările din taxa hotelieră și în lipsa altor resurse financiare, am ajuns să nu avem bugetul necesar pentru tot ce era în plan până la sfârșitul anului. Așa că am hotărât să tai ce era cel mai ușor de tăiat: salariul meu.
Nu voi aminti acum tot ce am făcut în această perioadă la OMD, dar promit să revin asupra subiectului, poate chiar când vom avea și cifrele finale privind numărul de turiști pe anul în curs, ca să pot pune în oglindă ce-am făcut și cu ce rezultate. Închei însă cu o serie lungă de mulțumiri, pentru că au fost mulți oameni fără de care nimic din povestea frumoasă a OMD-ului nu s-ar fi putut întâmpla.
Îi mulțumesc încă o dată lui Andrei pentru toată implicarea în crearea și dezvoltarea OMD-ului, dar mai ales pentru încrederea pe care mi-a acordat-o. Fără dorința lui de a face un OMD la Piatra și fără hotărârile de consiliu local pe care le-a inițiat și adoptat anul trecut, nimic nu ar fi fost posibil. Totodată, mulțumirile merg și către Liviu Harbuz (șeful de cabinet al primarului), viceprimarii Irimia Marius Ioan și Alin Lehăduș pentru aportul lor, dar și către cei din Primăria Piatra-Neamț implicați în bunul mers al OMD-ului (departamentul juridic, financiar, de comunicare ș.a.).
În egală măsură le mulțumesc și reprezentanților mediului de afaceri din HoReCa, aceștia venind ca membri în număr tot mai mare alături de noi. Le spun că dezvoltarea turismului pietrean va ține și pe mai departe în primul rând de dorința lor de implicare pentru binele comun.
Și nu în ultimul rând, le mulțumesc fetelor din echipa Hai la Piatra (Nina, Carmen, Roxana și Brîndușa) pentru tot efortul depus. Pot spune cu sinceritate că sunt mândru de toate cele realizate împreună. Am încredere deplină în ele că pot asigura nu doar continuitatea proiectului, ci și că îl pot duce la următorul nivel.
Să auzim de bine! Revin cu vești despre noi provocări curând.

a declarat Alexandru Filip pe pagina sa de socializare

Vezi mai multe știri pe Ziar Piatra-Neamt

Acest website folosește cookies pentru o mai bună experiență a utilizatorului. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate