Alo, ADI Protecția Animalelor Neamț? Trageți draperia să se facă lumină și la voi!

Multora nu le este foarte clar ce face această Asociație de Dezvoltare Intercomunitară (ADI) Protecția Animalelor Neamț la nivel de CJ și alte câteva zeci de comune, dar se pare că nu face chiar ceea ce ar trebui.

Momentan tragem doar un semnal de alarmă și îi rugăm pe cei care lucrează la această ADI pe mulți bani publici să meargă la toate comunele membre ale ADI, la ședințele de consilii locale, și să le explice ce rol are această ADI pe planetă.

După nenumărate discuții cu oameni din diverse primării membre ale ADI, am observat că nu se știe ce face această ADI și cei din comune se așteaptă ca ADI să le adune câinii comunitari de pe străzi, lucru care nu se va întâmpla. Chiar ieri am participat la o ședință de CL la o primărie care se va afilia la această ADI și unii consilieri locali chiar respirau ușurați că vine ADI Protecția Animalelor Neamț și le rezolvă problema câinilor. Am întrebat ulterior de unde au ei aceste informații și mi s-a spus că așa cred ei și că nimeni de la această ADI nu a venit vreodată la ei în ședința de CL să le explice.

Așadar, domnilor de la ADI Protecția Animalelor Neamț… zicem că ar fi înțelept să vă apucați de treabă. Noi de-abia am început și, ca să aveți un termen de comparație, dezbaterea deschisă de doamna consilier județean, care nu știe nici ce buget are județul, este doar o mângâiere. Singura variantă este să începeți de mâine să mergeți la fiecare ședință de CL la UAT-urile membre și să le explicați ce faceți. De mâine nu înseamnă că așteptați să treacă sărbătorile ca să vă tihnească salata de boeuf și să fugăriți sărmăluțele prin farfurii. De mâine înseamnă de mâine, 21.12.2023.

Suntem de departe cea mai implicată publicație din Neamț în tot ce înseamnă protecția animalelor și dorim să sprijinim activitatea oricărei organizații de protecție a animalelor, inclusiv ADI Protecția Animalelor Neamț. Înțelegem chiar și modul bolnăvicios în care funcționează multe organizații și firme legate de sistemul bugetar, dar și înțelegerea noastră are limitele ei.

Iosub Robert

Vezi mai multe știri pe Ziar Piatra-Neamt

Acest website folosește cookies pentru o mai bună experiență a utilizatorului. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate