Altă mizerie. Primăria Piatra-Neamț nu alocă buget pentru utilitățile necesare noului spital județean

  • Prima dată ziceau că nu se va face niciodată un spital județean nou și că sunt doar poze să se dea mare Arsene, motiv pentru care au votat contra în consiliul județean la tot ce era legat de spital.
  • După ce s-a făcut proiectul, au zis că nu o ă le dea nimeni bani că nu știu ce avize de la teren lipsesc și iar au votat contra spitalului.
  • Acum, după ce guvernul a alocat cea mai mare sumă posibilă și s-a aprobat începerea construcției unui spital nou, mizeriile continuă.

Urmează votarea bugetului municipiului Piatra-Neamț și, deși primarul a fost atenționat că trebuie să prindă în buget bani pentru tras utilitățile necesare noului spital până la limita teritorială a municipiului Piatra-Neamț, acesta a omis să prindă aceste sume în buget.

În proiectul noului spital este stipulat că Primăria Piatra-Neamț și Primăria comunei Gârcina trebuie să asigure extinderea rețelelor până la limita amplasamentului proiectului, dar iată că primăria Piatra-Neamț se sinucide politic omițând să aloce în buget măcar banii pentru proiectarea extiderilor de rețele de utilități, motivând că mai e mult până la data de finalizare a spitalului, adică 2026.

Desigur că argumentul neoficial al primăriei este unul forțat, deoarece șantierul noului spital va avea nevoie de utilități. Dacă primăria Piatra-Neamț nu trage utilitățile până la limita municipiului, automat primăria Gârcina nu are ce continua până la amplasamentul spitalului și uite așa se pun bețe în roate celui mai important proiect din județul Neamț din ultimii 50 de ani.

De ce e așa de important ca primăria să aloce imediat acești bani și să se apuce de treabă? Simplu. Dacă e să ne uităm la investiția pe care o face aceeași primărie în înlocuirea magistralei de apă de pe Bulevardul Traian, vom observa că în anul 2021 s-au decis să o schimbe, în 2022 au alocat bugetul și au început proiectarea și avizarea și de abia în 2023 se apucă efectiv de lucrare. Deci, banii pentru extinderea rețelelor pentru noul spital trebuie alocați acum ca să sperăm că până în 2024 se realizează lucrările ca apoi să le continue primăria Gârcina și șantierul construcției noului spital să beneficieze din 2025 de utilități.

Din păcate se pare că cei de la PNL au mers de la început pe linia bețelor în roate la construcția noului spital și nu au de gând să se oprească, ceea ce nu e deloc bine. Dacă până acum mai prindea discursul că spitalul este doar în poze și se cheltuie bani aiurea pe proiecte și studii, acum, când s-a primit finanțare de la Guvern, nu mai ține niciun discurs al celor care vor să blocheze sau să încetinească construcția noului spital. Chiar nu ne dăm seama de ce liberalii nu înțeleg că de acum este sinucidere electorală să mai bagi bețe în roate unei investiții pe care o așteaptă toți nemțenii.

Vezi mai multe știri pe Ziar Piatra-Neamt

Acest website folosește cookies pentru o mai bună experiență a utilizatorului. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate