Amenzi și material lemnos confiscat în urma unor acțiuni pentru prevenirea infracțiunilor și contravențiilor în domeniul silvic (FOTO)

La data de 16 noiembrie a.c., polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Bicaz au acționat pe linia prevenirii și combaterii delictelor silvice.

Cu această ocazie, polițiștii au verificat două unități de debitare și prelucrare a materialului lemnos, fiind aplicate 4 sancțiuni contravenționale. 2 dintre acestea, în valoare totală de 4.000 de lei, pentru abateri la Legea 171 din 2010 privind stabilirea și sancționarea contravențiilor silvice și alte 2 sancțiuni conform Legii 333 din 2003, în valoare de 2.000 de lei.

Totodată, polițiștii au dispus confiscarea cantității de aproximativ 3 metri cubi material lemnos, care a fost predat în custodia Ocolului Silvic Borca.

Pe timpul desfășurării acțiunii, polițiștii au verificat și legalitatea a 10 autovehicule ce efectuau transporturi de material lemnos, fiind aplicate un număr de 6 sancțiuni contravenționale, dintre care 4 pentru abateri la Legea 171 din 2010  privind stabilirea și sancționarea contravențiilor silvice, în valoare totală de 5.000 de lei, fiind confiscată și cantitatea de aproximativ 5 metri cubi material lemnos, care a fost predat în custodia Ocolului Silvic Poiana Teiului.

Alte două sancțiuni au fost aplicate pentru abateri de la normele rutiere, fiind retras și un certificat de înmatriculare.

***

La data de 14 noiembrie a.c., în jurul orei 16:20, polițiștii din cadrul Formațiunii Rutiere Târgu-Neamț au depistat pe strada Mihail Sadoveanu, în localitatea Târgu-Neamț, o autoutilitară care transporta aproximativ 4 m.c. de material lemnos, cherestea rășinoase, fără documente legale.

Conducătorul auto, în vârstă de 42 ani, din județul Suceava a fost sancționat contravențional, pentru încălcarea prevederilor Legii nr. 171/2020, cu amendă în valoare de 1.000 de lei, polițiștii aplicând și măsura complementară de confiscare a materialului lemnos transportat, care a fost predat în custodia Ocolului Silvic Târgu-Neamț.

Acțiunile de prevenire și combatere a delictelor silvice vor continua.

Info/Foto: IPJ Neamț

Vezi mai multe știri pe Ziar Piatra-Neamt

Acest website folosește cookies pentru o mai bună experiență a utilizatorului. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate