Amnezie în PNL Neamț: Au uitat ce au promis

În luna noiembrie 2022, conducerea PNL Neamț anunța opinia publică asupra faptului că „primarii liberali din județul Neamț vor îngheța taxele și impozitele pentru anul viitor (n.r. 2023)”. Decizia despre care se spune că a fost votată în unanimitate în Biroul Politic Județean al PNL Neamț promitea că „Taxele și impozitele în localitățile din județul Neamț, conduse de primari liberali, NU vor fi majorate în anul 2023, iar măsura se va aplica atât persoanelor fizice cât și agenților economici.”.

Nu știm ce s-a întâmplat din noiembrie 2022 până în aprilie 2023, dar primarul liberal de la Piatra-Neamț are câteva proiecte de hotărâre de Consiliu Local propuse în ședința din 27 aprilie 2023 prin care face exact opusul a ceea ce s-a decis în Biroul Politic Județean al PNL Neamț. Practic, primarul dorește modificarea HCL-urilor adoptate anul trecut pentru a crește taxele pe parcare de reședință, parcare cu plată orară și cele de blocare/deblocare/ridicare a mașinilor parcate neregulamentar. În proiectele de hotărâre chiar se invocă prevederile Codului Administrativ care oferă Consiliului Local posibilitatea de a „stabili și aproba impozitele și taxele locale în condițiile legii.”.

În loc să se piardă timpul cu promisiuni care nu pot fi respectate, o atitudine mai potrivită ar fi ca pietrenilor să li se spună adevărul: se încearcă scoaterea banilor și din piatră seacă pentru a acoperi costurile cofinanțării din bugetul local care cresc de la o zi la alta în cazul proiectelor europene cu renunțat la mașinile personale, piste de biciclete cu stâlpi pe mijloc, benzi dedicate pentru autobuze, sute de semafoare, stații de autobuz la preț de apartament, copaci tăiați și alte viziuni „progresiste”.

Vezi mai multe știri pe Ziar Piatra-Neamt

Acest website folosește cookies pentru o mai bună experiență a utilizatorului. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate