Ana Ancuța: ” dorința noastră este de a transforma comuna într-o localitate modernă și plină de viață”

Trecutul, prezentul și viitorul sunt importante pentru Primăria de la Poiana Teiului, condusă cu multă implicare și devotament de o femeie puternică și dedicată slujbei, dedicată oamenilor. Comuna de pe Valea Muntelui a căpătat aripi de când această femeie este la conducere, finalizându-se proiecte importante pentru comunitate, altele sunt în derulare, iar unele sunt deja pregătite pentru viitorul apropiat, totul pentru „dezvoltare și prosperitate” , spune Ana Ancuța:

În acțiunea administrației noastre, trecutul și prezentul sunt premize importante. Dar ținta noastră este viitorul. Ceea ce înseamnă că nevoile și aspirațiile oamenilor, problemele comunei și soluțiile ce se impun sunt preocupările noastre permanente. Până în prezent am reușit să finalizăm proiecte importante pentru comunitatea locală, cum ar fi:

• Modernizarea infrastructurii prin asfaltarea majorității drumurilor de interes local, atât prin atragerea de finanțări de la bugetul de stat prin programene PNDL I și PNDL II cât și din bugetul local.

• Reabilitarea și dotarea a două cămine culturale în satele Galu și Petru Vodă, aducerea la standarde europene a grădiniței Poiana Teiului, cât și înființarea a patru spatii de joaca (fonduri europene).

• Reabilitare baza sportivă din satul Poiana Largului ( finanțare buget local).

• Construirea unui pod și o punte peste Pârâul Bolatau, pentru facilitarea accesului la un număr important de gospodării din satul Petru Vodă (fonduri din bugetul local).

• Alocarea de fonduri parohiilor din comuna pentru renovări și alte necesitați ( finanțare buget local). • Educație este, de asemenea prioritară pentru mine, în acest sens am reușit finalizarea și dotarea corpului nou al Școlii Gimnaziale ”Iustin Pirvu”, precum și anveloparea și eficientizarea din punct de vedere energetic a Școlii Gimnaziale Petru Vodă, dotarea cu table inteligente și laptopuri de ultima generație, s-au achiziționat tablete pentru a veni în sprijinul elevilor în perioada de pandemie (finanțare buget local).

În momentul de față avem în derulare mai multe proiecte de investiții, cum ar fi :

• ”Asfaltare și modernizare drumuri din Comuna Poiana Teiului, Județul Neamț”, prin intermediul căruia vom finaliza un număr de opt drumuri locale cu o lungime de peste 6 km, ”(finanțare buget local)

• Construire punte pietonală peste Părăul Bolătău”, (finanțare buget local)

• ”Împrejmuirea Căminului Cultural din satul Galu”. (finanțare buget local)

• Suntem în procedura de achiziție publică a unui microbuz scolar ce va deservi elevii din comunitate (finanțare buget local).

Pentru viitor avem pregătite proiecte importante pentru comunitate, cele mai relevante fiind:

• ”Asfaltare drumuri din Comuna Poiana Teiului” , prin care vor fi modernizate un număr de 28 de străzi (acest proiect fiind depus pentru finanțare prin PNI Anghel Saligny),

• ”Creșterea eficientei energetice și gestionarea inteligentă a energiei în clădirile publice – Muzeul Zoologic C. Romanescu – Dreptu, Județul Neamț”, proiect ce a fost depus spre finanțare prin PNRR.

• Modernizarea iluminatului public de pe raza comunei, care va fi depus pentru finanțare imediat ce Ministerul Mediului va publica ghidul de finanțare.

•Construirea și dotarea unui Biblioteci comunale, extrem de necesară și utilă (finanțare buget local).

Pentru dezvoltare și prosperitate trebuie să lucrăm în continuare împreună. Întrega comunitate trebuie să trăiască în progres continuu. Sunt convinsă că toți locuitorii comunei vor fi partenerii noștri în realizarea dorințelor noastre, ale tuturor, de a transforma comuna într-o localitate modernă și plină de viață.

Vezi mai multe știri pe Ziar Bicaz

Acest website folosește cookies pentru o mai bună experiență a utilizatorului. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate