Animalele de companie nu sunt cadouri, sunt o responsabilitate. În prag de sărbători, un mesaj din partea unui copil (VIDEO)

În cazul în care intenționați să oferiți o pisică sau un cățel drept cadou acum, în prag de sărbători, este bine să vă gândiți pe termen lung la viața acestui animal de companie. Puiuții sunt drăgălași, dar pe măsură ce ei cresc „cadoul” devine o responsabilitate pe care nu mulți și-o pot asuma.

Un animal de companie trebuie educat pentru a fi integrat în stilul nostru de viață, iar acest lucru necesită timp, răbdare și înțelegere. De asemenea, costurile cu tratamentele veterinare, vaccinare și alte probleme medicale care pot apărea pe parcurs pot fi uneori peste posibilitățile financiare ale unei familii. Sunt multe cazuri în care animalele adoptate ajung în adăposturi sau, mai rău, direct pe stradă, expuse unor pericole foarte mari deoarece nu au fost obișnuite să supraviețuiască în afara locuinței. Motivul: nu s-au putut integra în familie.

Un animal de companie este o responsabilitate pentru cel puțin 10 ani, în care trebuie să vă asigurați că îi puteți oferi hrană, spațiu, vizite periodice la veterinar, timp și afecțiune. A adopta un animal de companie este mereu o faptă bună, dar decizia trebuie să fie una conștientă, nu impulsivă, și să fie rezultatul unor consultări cu toți membrii familiei, cu medici veterinari și cu persoane care au deja un animal de companie în grijă pentru a înțelege dimensiunea deciziei.

Dacă totuși decideți să adoptați un animal de companie, încercați mai întâi să vizitați adăpostul public din Piatra-Neamț unde sunt mereu aproximativ 300 de căței care așteaptă o familie sau să luați legătura cu asociațiile de protecția animalelor din zonă care, de asemenea, au în grijă căței și pisici, disponibili pentru adopție.

Asociația Youth for Neamț, prin proiectul Ham Piatra-Neamț, a realizat în acest sens un video informativ, narat de un copil care a înțeles ce înseamnă un animal de companie, pe care îl puteți urmări mai jos:

Vezi mai multe știri pe Ziar Piatra-Neamt

Acest website folosește cookies pentru o mai bună experiență a utilizatorului. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate