ANL a recepţionat 20 de locuinţe pentru medici în Neamț

Agenția Națională pentru Locuințe (ANL), instituţie aflată sub autoritatea Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA), a recepționat, în municipiul Roman (jud. Neamț), 20 de locuinţe destinate închirierii, pentru specialiștii din domeniul sănătăţii.

Locuințele (apartamente cu 2 camere) au fost construite în amplasamentul din strada Moldovei fn, pe un regim de înălţime P+3E (parter+3 etaje), valoarea obiectivului de investiție fiind de 4.185.196,95 de lei (inclusiv TVA).

Până în prezent, în județul Neamț, ANL a finalizat, în cadrul programului de construcții locuințe pentru tineri, 1.616 de unități locative în localitățile: Roman (313), Piatra Neamț (927), Târgu Neamț (99), Bicaz (81), Roznov (20), Ion Creangă (32), Tarcău (18), Ceahlău (12), Girov (16), Pipirig (32), Tașca (24), Bodești (12) și Alexandru cel Bun (30).

***

Programul de construcții de locuințe pentru tineri, destinate închirierii, a fost lansat de ANL în anul 2001. Locuinţele sunt construite pe terenuri puse la dispoziţia Agenției de către autorităţile publice locale, beneficiarii fiind tineri între 18 şi 35 de ani, care îndeplinesc condiţiile prevăzute de lege pentru a putea accesa o astfel de locuinţă. Accesarea se face prin depunerea de cereri la primării, care urmează să întocmească listele de repartiţii. În cadrul programului se construiesc și locuințe pentru medicii rezidenți, venind astfel în sprijinul specialiștilor din domeniul sănătății, ale căror venituri nu le permit accesul la o locuință în proprietate sau închirierea unei locuințe în condițiile pieței.

În prezent, locuinţele pentru tineri pot fi achiziţionate de chiriași, după o perioadă de închiriere de minimum un an, prin achitarea de rate lunare egale către autorităţile publice locale, prin contractarea de credite ipotecare de la instituții financiare autorizate, inclusiv cu garanția statului, sau cu achitarea integrală a preţului final din surse proprii.

Sumele necesare finanțării programului se asigură de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA), din bugetele locale, precum și din alte surse legal constituite.

Vezi mai multe știri pe Ziar Piatra-Neamt

Acest website folosește cookies pentru o mai bună experiență a utilizatorului. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate