Anul 2022 pentru prefectul de Neamț, Adrian Niță (VIDEO)

La începutul anului 2022, Adrian Niță a preluat funcția de prefect al județului Neamț, o funcție cu o mulțime de provocări, dar cu un prilej de a veni în sprijinul cetățenilor, atât cât permite cadrul legal. Rolul de prefect îi ocupă tot timpul, însă pe plan personal se bucură de susținerea familiei care îi oferă înțelegere.

În cadrul unui interviu pe care îl puteți urmări mai jos, Adrian Niță a vorbit despre latura sa de microbist, fiind, printre altele, un susținător al echipei Argentinei, în frunte cu Messi, care a câștigat anul acesta cupa mondială. În opinia sa sportul este necesar în societate și e nevoie de implicarea tuturor, familie, școală, administrație pentru a susține această activitate, mai ales în rândul tinerilor.

Prin prisma funcției de prefect, Adrian Niță s-a implicat în rezolvarea mai multor cazuri critice: oameni rămași doar cu hainele de pe ei în urma unor incendii devastatoare, familii nevoiașe, copii agresați de părinți, criza refugiaților din Ucraina și lista continuă. Încărcătura emoțională a contactului cu asemenea cazuri este foarte mare, însă Adrian Niță spune că cea mai mare bucurie e atunci când reușești să găsești soluții pentru fiecare. De altfel, prefectul de Neamț nu își programează audiențele, așa cum se practică în alte instituții: orcine îl contactează este binevenit în biroul său. Uneori apar bariere de ordin legislativ sau unele solicitări nu sunt întemeiate, însă feedback-ul primit de la oamenii pe care i-a sprijinit îi oferă energia să continue să se implice în continuare pentru binele comunității.

Adrian Niță a vorbit și despre modul în care reușește să se reechilibreze emoțional după o zi solicitantă: în natură, aproape de Piatra-Neamț, alături de familie și de animalele sale de companie: câinii și porumbeii.

Pentru 2023 dorește să fie, în primul rând, sănătate, pentru toți. Adrian Niță a vorbit despre pierderea bunicilor și despre cât de dificil e să accepți ideea că cineva drag se stinge din viață, deși ai încercat tot ce s-a putut. Pe plan profesional, își dorește să nu dezamăgească pe nimeni și să mențină echilibrul și echidistanța Instituției Prefectului în raport cu cetățenii și celelalte instituții.

Vezi mai multe știri pe Ziar Piatra-Neamt

Acest website folosește cookies pentru o mai bună experiență a utilizatorului. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate