Apa Serv: Deficit de apă în pânza freatică. Robinetele etajelor superioare ale blocurilor din Târgu Neamț sunt uscate

Compania Județeană Apa Serv S.A informează utilizatorii zonei Nord-Târgu Neamț privind incoveniențele cauzate de problemele actuale legate de furnizarea apei potabile în orașul Tg. Neamț, Agapia, Bălțătești, Grumăzești, Vânători-Neamț și Răucești:

Dorim să vă informăm că această situație nu este rezultatul unor defecțiuni tehnice sau pierderi de apă. Sursele noastre principale de alimentare cu apă, captările Lunca și Preutești, se confruntă cu provocări semnificative din cauza volumului foarte scăzut de precipitații din acest an. În prezent, captarea Preutești asigură un debit de 177-180 m³/h, iar captarea Lunca, din cele 12 puțuri existente, funcționează doar 3, asigurând un debit de 120-130 m³/h.

Această cantitate de apă este insuficientă pentru a asigura continuitatea livrării și presiunea necesară în rețea, mai ales în zonele înalte ale sistemului de distribuție. Cauza principală a acestor dificultăți este scăderea nivelului apei în pânza freatică din cauza secetei din acest an, anul cu cel mai redus volum de precipitații în zona captării Lunca din ultimii 25 de ani.

Din data de 18 ianuarie 2024, echipa noastră lucrează activ în albia râului Ozana, la aproximativ 500 de metri de captarea Lunca, pentru a devia cursul de apă spre frontul de captare, în scopul îmbunătățirii situației.

În orașul Târgu Neamț, furnizarea apei potabile se realizează momentan la o presiune redusă. Din păcate, în clădirile cu etajele superioare (3-4), nu se poate asigura furnizarea apei.

Vă asigurăm că depunem toate eforturile pentru a identifica și implementa soluții optime, astfel încât să suplimentăm deficitul de apă din pânza freatică și să restabilim furnizarea normală a apei potabile cât mai curând posibil.

Vă mulțumim pentru înțelegere și răbdare în această perioadă dificilă.

a transmis compania Apa Serv

Vezi mai multe știri pe Ziar Targu Neamt

Acest website folosește cookies pentru o mai bună experiență a utilizatorului. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate