Apel de implicare pentru curățarea Lacului Bicaz

Locuitorii din județul Neamț și județele învecinate, turiștii și iubitorii de natură care vizitează zona sunt invitați să participe, în weekend-ul 19-20 august 2023, la Bicaz Water Camp, un eveniment de ecologizare inedit, care va avea loc pe malurile lacului Bicaz, cel mai mare lac artificial din țară.

Situația deșeurilor din arealul lacului Bicaz s-a aflat mult timp în atenția publică, subiectul fiind expus de numeroși jurnaliști și grupuri ecologiste. Sutele de tone de deșeuri aflate pe malurile Lacului Bicaz reprezintă un pericol real pentru natură și ecosistemele care s-au creat în jurul lacului.

Evenimentul Bicaz Water Camp este organizat de Asociația Act for Tomorrow, organizație care a realizat până în prezent două evenimente de ecologizare a malurilor lacului, în 2019 și 2022, la care au luat parte peste 400 de voluntari veniți din toate colțurile țării, care au colectat în total peste 10 tone de deșeuri.

Acțiunea se va desfășura în zona localității Bistricioara, unde va avea loc și camparea voluntarilor.

Organizatorii evenimentului asigură cazarea la cort, masa, apa și echipamentul tehnic (saci, mănuşi etc.) șiacoperă costurile de transport, după cum urmează: transportul până la și de la Bicaz se poate face cu autocarul, în limita locuri disponibile, doar din locațiile unde există mai mult de 15 participanți, sau în regim propriu, cu mașina personală. Transportul cu mașina personală este decontat pentru grupuri de minim 4 persoane.

Evenimentul are loc timp de două zile, iar voluntarii pot participa o zi sau două.

Participarea la acțiunea de ecologizare de pe lacul Bicaz se face prin completarea formularului, disponibil aici: https://forms.gle/1aEXWiBfTtC8pA6L8

Mai multe detalii în evenimentul de pe Facebook: https://www.facebook.com/events/275132055222897  

Despre Asociația Act For Tomorrow

Act for Tomorrow este un ONG creat de o echipă de oameni pasionați și dedicați, care și-au propus cu resursele lor să contribuie la dezvoltarea unei lumi mai bune, mai responsabile și curate. Își concentrează resursele și know-how-ul pentru realizarea unor proiecte sub umbrela sustenabilității și a creativității care să aibă impact direct atât asupra cetățenilor, cât și a zonelor defavorizate din România și sunt implicați în sfera domeniilor de mediu, dezvoltare durabilă și voluntariat.

Vezi mai multe știri pe Ziar Piatra-Neamt

Acest website folosește cookies pentru o mai bună experiență a utilizatorului. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate