Apel la solidaritate pe repatrierea trupului neînsuflețit al nemțeanului dispărut în străinătate și găsit decedat în Italia

O familie din Târgu-Neamț are nevoie de ajutor pentru a-l înmormânta creștinește, acasă, pe cel care a fost Constantin Ignat, zis Ciripelu.

Amintim că bărbatul, în vârstă de 39 de ani a dispărut în afara granițelor. Ultima dată a fost văzut la granița Italiei cu Slovenia. Călătorea spre casă, dar, după o oprire pe traseu, nu ar fi re venit la autocar și șoferul și-a continuat drumul cu un pasager în minus. Dispariția a fost anunțată de familie la Poliție și, din păcate, cel mai crunt scenariu s-a adeverit: Constantin Ignat a fost găsit, dar fără suflare, pe 28 ianuarie, în Italia.

Tragedia prin care trece acum familia îndoliată este alimentată și de dificultățile birocratice și financiare ale repatrierii trupului neînsuflețit pentru a i se putea face o înmormântare creștinească, acasă.

Întrucât familia se află într-un mare impas, Carmen Suciu de la Asociația Născută Înger din Piatra-Neamț a apelat la Voluntarii din Europa, un grup de oameni minunați care sar mereu în ajutorul celor aflați în dificultate.

Familia nu dispune de resursele financiare și de cunoștințele necesare unui proces complicat al repatrierii, însă românii buni de peste graniță se implică pentru aducerea lui Constantin Ignat acasă, în Neamț.

În acest sens, se face un apel la solidaritate pentru a putea strânge suma necesară de 2150 de euro pentru transport și întocmirea documentelor. Să nu îl abandonăm a doua oară și să ajutăm familia să îl aducă pe Constantin acasă.

Donațiile vor fi strânse în contul Asociației Născută Înger din Piatra-Neamț și vor fi folosite în acest scop.

Zic mereu că nu mai fac față la preluarea altui caz, însă oamenii vin către noi ca fiind ultima lor speranța. Și atunci? Am fost contactați de rudele băiatului abandonat pe drum, găsit decedat în Italia, și ne-au rugat să-l aducem acasă. Poți spune nu unei asemenea tragedii?

Carmen Suciu

Din păcate, mă confrunt cu o situație și mai dificilă pe teren. De aseară până acum am peste o sută mesaje și telefoane în care oamenii cer mâncare și lemne, îngheață în case de frig și le plâng pruncii de foame. Hei, România, încotro mergem? De vreo 30 de ani încoace, țară asta parcă este cuprinsă de o cangrenă!

Am luat legătura cu grupul Voluntari în Europa, respectiv Adriana Mureșan, un om foarte implicat care m-a ajutat în multe situații și m-a redirecționat către doamna Alina C., cea care se va ocupa de toate actele și repatrierea lui Ignat Constantin.

Suma necesară este de 2150 euro, pentru repatriere completă, cu documente, sicriu, transport funerar de la Mestre până la destinație, haine etc.

Haideți să nu-l abandonăm și noi așa cum s-a întâmplat pe drum. Să-l aducem acasă și să-i spunem: măcar atât putem face pentru tine, iartă-ne că ne-am cam pierdut spiritul civic și doar atât mai putem face.

Când simți că nu mai poți, nu spune NU MAI POT, doar roagă-te, în gând sau cu voce tare la Tatăl Ceresc, la Îngeri și la Ființele de Lumină, iar rugăciunea ta va ajunge acolo unde trebuie și vei primi ajutor de la fiecare pentru a te reîncarcă cu încredere, cu credință și curaj pentru a termina, a reuși, fără să te gândești măcar o clipă la posibilitatea de a renunța. Posibilitatea asta nu există! Asta îmi repet zilnic.”, a declarat Carmen Suciu – Asociația Născută Înger Piatra-Neamț.

Cei care pot oferi ajutor o pot contacta pentru detalii suplimentare pe Carmen Suciu la telefon 0770 405 849 sau pe Facebook aici.

Pentru donații cu mențiunea „repatriere Ignat Constantin”:

  • RON: RO58BTRLRONCRT0345309301
  • EUR: RO08BTRLEURCRT0345309301
  • Beneficiar: Asociația Născută Înger Piatra Neamț
  • CUI 36063530
  • Codul SWIFT/BIC: BTRLRO22

Dumnezeu să îl odihnească în pace! Condoleanțe familiei!

Vezi mai multe știri pe Ziar Targu Neamt

Acest website folosește cookies pentru o mai bună experiență a utilizatorului. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate