Apel umanitar emoționant: „Să nu lăsăm pe nimeni flămând și înghețat în casă de sărbători”

Vin sărbătorile de iarnă. Să nu uităm care e cu adevărat simbolul Crăciunului, Nașterea Domnului: o lume ghidată după o singură poruncă, a iubirii: „Să iubeşti pe aproapele tău ca pe tine însuţi.”.

Iubirea e o limbă universală, care străbate granițe, continente, popoare, suflete, religii. Indiferent în ce Dumnezeu credem sau nu, indiferent de țara în care ne-am născut, educația pe care am primit-o, experiențele pe care le-am avut, iubirea e o alegere. Într-o lume în care răul, egoismul și ura își fac simțită prezența, putem alege să iubim. Să avem empatie față de suferința celor din jur, să dăruim, să întindem o mână celui care stă pe marginea prăpastiei, abandonat, bolnav, vulnerabil, judecat, stigmatizat.

Misiunea Asociației Născută Înger din Piatra-Neamț este aceea a iubirii necondiționate. Acum, în prag de sărbători, e un moment în care putem dărui din puținul nostru celor care nu mai au nimic… Nu au căldură, acces la sistemul medical, nu au mâncare, nu au un acoperiș deasupra capului. Împreună, putem face o lume mai bună.

Asociația Născută Înger din Piatra-Neamț face, astfel, un apel umanitar către toți cei care pot oferi o mână de ajutor: e nevoie de alimente, medicamente, resurse financiare pentru plata facturilor celor care nu își permit să le achite din cauza sărăciei. Sunt atât de mulți cei care nu știu ce înseamnă brad, masă de Crăciun, cadouri…

Mesajul emoționant al lui Carmen Suciu de la Asociația Născută Înger din Piatra-Neamț:

Zilnic merg pe teren, prin sate uitate de timp, civilizație și societate, case improvizate, fără curent electric, fără toalete, fără un minim de decență. Întâlnesc oameni bătrâni, bolnavi, înghețați, flămânzi! Copii desculți, flămânzi, dezbrăcați și, totuși, au puterea de-a zâmbi.

Am zile când îmi vine să-mi smulg sufletul de neputință de-ai ajuta pe toți cei care mă caută. Unii sunt plini de datorii, alții flămânzi, alții înghețați de frig. Cel mai mult mă doare tristețea, suferința copiilor, și bolnavi, și sărmani, apoi „bunicii” uitați de toți și toate.

Într-o zi am primit un bilețel al unui copil în clasa a 5-a. Mă ruga să-l ajut să facă o baie la un duș, că a văzut la televizorul vecinei! Am început să plâng instantaneu. Secolul 21, un duș, dorința unui copil de 11 ani.

Altul m-a implorat să nu-l părăsesc, să-l țin cu mine. 13 ani, niciodată dus la școală. Dorința lui era să știe să citească, să scrie. Acum îmi arată caietele cu o bucurie care îți da aripi să zbori.

Doamne, dacă ați merge măcar o zi cu mine pe teren v-ați îngrozi, ați realiza câtă neputință există, și asta din cauza lipsei de educație, lipsei de compasiune, de spirit comunitar. Sunt mulți oameni care sar în ajutor, însă ar trebui să fim toți uniți în iubirea de om. Asta-i realizarea cea mai importantă-n viață.

În România se investește foarte puțin într-un copil lunar. Cum se poate educa și crește un copil cu o sumă  derizorie? Totul pornește de la educație, într-o zi vom pieri ca nație.

Nu am somn! Poate că toate întrebările care mă frământă, neputințele, ochii copiilor triști, flămânzi nu-mi dau pace să am somn. Mulți strigă către Dumnezeu. Un Dumnezeu asociat cu durerea, suferința și sărăcia. Parcă prea ciudate timpuri trăim, ceartă, orgolii, răutăți și lume din ce în ce mai amărâtă.

Facem un apel către voi, știu că nimănui nu-i este ușor, însă zic că împreună vom reuși să nu lăsăm pe nimeni flămând și să înghețe în casă, mai ales că vin și sărbătorile.

Apoi încă o problema foarte grea, care ne apasă, este George, copilul care a primit cele mai performante proteze. Încă mai avem nevoie de 1.500 euro. Oare putem renunta la o cafea? George va merge și asta datorită vouă, că ați făcut posibilă această minune, de-a fi operat în Turcia unde a beneficiat de tot ce este de ultima generație privind tratamentele medicale și protezele.

Orice proiect de suflet are nevoie de oameni cu suflet, oameni ce nu au întârziat să apară.

Cei care pot oferi ajutor o pot contacta pe Carmen Suciu la telefon 0770 405 849 sau pe Facebook aici.

Pentru donații:

  • RON: RO58BTRLRONCRT0345309301
  • EUR: RO08BTRLEURCRT0345309301
  • Beneficiar: Asociația Născută Înger Piatra Neamț
  • CUI 36063530
  • Codul SWIFT/BIC: BTRLRO22
  • Revolut: revolut.me/nascutainger
  • Site: nascutainger.com

Despre cazul lui George:

Vezi mai multe știri pe Ziar Piatra-Neamt

Acest website folosește cookies pentru o mai bună experiență a utilizatorului. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate