APEL UMANITAR/NEAMȚ: Cum să spui „NU”acestor 7 copilași când au nevoie de un lucru atât de necesar? Sunt cuminți, isteți și luminează orice suflet cu zâmbetele lor

Nu există o perioadă anume dedicată faptelor bune iar atunci când vine vorba despre necesitățile unor copii devine imposibil să spui „NU” – mai ales că nu vorbim despre un moft ci despre o necesitate.

De la o cameră – magazie în care trăiau cu toții, lipită de casa bunicii, la o căsuță ridicată din donațiile unui om bun

Monica Sofron alături de cei 7 copilași

O familie cu 7 îngeri de copilași din Rediu are mare nevoie de o fântână în curte. E greu cu atâtea hăinuțe mai ales atunci când trebuie să cari apa cu găleata de la vecini. Casa în care locuiesc acum a fost ridicată mulțumită donațiilor făcute de o doamnă cu un suflet generos și pusă la punct cu ajutorul domnului învățător și al soției, oameni care au continuat seria faptelor bune mobilizându-și la rândul lor toți prietenii. Cu toții au contribuit cu tot ceea ce a fost omenește posibil pentru a le asigura acestor micuți un trai decent însă costurile pentru fântână depășesc cu mult posibilitățile financiare ale tuturor.

„Mama de suflet” a tuturor copiilor, Monica Sofron s-a implicat personal în acest caz cu speranța ca până de Paște să aducă un strop de bucurie acestei familii:

Papa Francisc: „Suntem în aceeași barcă, toți fragili și dezorientați, însă în același timp importanți și necesari. Cu toții suntem chemați să vâslim împreună, fiecare dintre noi având nevoie să-l alinăm pe celălalt.” Haideți alături noi să ajutăm împreună, fiecare cu cât de puțin, ca 7 copii frumoți, cuminți și isteți să poată merge curați la școală și să ușurăm munca mamei cu spălatul, ajutându-i să își facă o fântână în curte. E tare greu să cari cu găleata apa de prin vecini ca să spele atâtea și atâtea hăinuțe. Fiind o femeie harnică și cuminte, având grijă de copii, domnul învățător Cristal împreună cu soția, și-au mobilizat toți prietenii și au reușit de au renovat o casuță simpla și spațioasă, cu loc pentru baie și bucătărie micuțe, cu soba, au făcut rost de frigider, aragaz cabină duș, chiuvetă, mobilier, hăinuțe. Dar cum cheltuiala cu fântâna este destul de mare, ne-au rugat și pe noi să ne alăturăm acestui caz deosebit. Cu câte puțin de la fiecare sunt sigură că vom reuși ca până de Paște, să aducem bucurie și în căsuța lor.

Monica Sofron, reprezentanta Asociației Umanitare Codrin

Știm cât de greu și frustrant este atunci când se oprește apa fie și pentru câteva ore prin urmare imaginați-vă cum este să nu ai un strop de apă să-ți poți trimite măcar copilașii curați la școală, să fii nevoit mereu să depinzi de vecini.

Celor care pot contribui cu o fărâmă din puținul lor le punem la dispoziție conturile în care se pot face donații pentru acest caz – cu mențiunea „Pentru fântâna familiei cu 7 copii din Rediu”:

Cont donații: RO70BTRL02801205U02233XX, Asociația Umanitară „Codrin”

REVOLUT – 0733110928

Le mulțumim anticipat oamenilor buni despre care știm că nu vor întârzia să apară!

Sursa: ZiarPiatraNeamt.RO

Acest website folosește cookies pentru o mai bună experiență a utilizatorului. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate