[APEL UMANITAR/PIATRA-NEAMȚ] Până și aerul are un preț. Ca și cum viața nu l-ar fi îngenuncheat deja, acum nu poate vedea nici lumina soarelui…

Din motive pe care nu le vom putea înțelege vreodată se pare că unii oameni vin pe pământ condamnați deja la suferință – o sentință definitivă care nu poate fi atacată în niciun mod. În timp ce pentru majoritatea oamenilor lucrurile mărunte nu fac subiectul unei analize și nici nu par a fi motive de bucurie sau recunoștință, iată că pentru alții până și aerul are un preț – la propriu.

Este și cazul domnului Sime, un om căruia viața i-a dat mai mult decât ar putea duce. Pe lângă faptul că anumite circumstanțe nefericite l-au adus în situația de a fi nevoit să își ducă traiul în adăpostul din Speranța, în acest moment nu poate vedea lumina soarelui, nu poate face câțiva pași pentru a se bucura de aerul răcoros al dimineții pentru că este nevoit să stea țintuit la pat, legat de un concentrator de oxigen. Este diagnosticat cu BPOC (bronhopneumopatie obstructivă cronică) stadiul IV și insuficiență respiratorie cronică. Inutil să mai precizăm că luptă pentru fiecare gură de aer și că fără acest dispozitiv nu ar putea respira.

În lumina acestor greutăți, Monica Sofron, reprezentanta Asociației Umanitare Codrin a găsit o soluție de compromis pentru a-i putea face viața mai suportabilă și a preluat acest caz cu speranța că se va putea aduna suma necesară achiziționării unui aparat de oxigen mobil, astfel încât domnul în discuție să poată face câțiva pași, atât cât starea de sănătate îi va permite. De această dată nu vorbim de o sumă imposibilă ci de aproximativ 2000 de lei, bani care s-ar putea strânge în câteva ore dacă fiecare ar contribui cu 5 sau 10 lei…cât valorează 10 lei, oameni buni? Aproape nimic.

Ne dorim să credem că mai există oameni cu suflet printre cititorii noștri care sunt capabili să înțeleagă faptul că suferința nu poate fi măsurată, cuantificată sau comparată pentru că, în fond, a fi cu adevărat om înseamnă să ajuți necondiționat – fără prejudecăți, fără critici.

Postarea Monicăi Sofron poate fi citită mai jos:

Toate documentele medicale pot fi puse la dispoziția donatorilor, la cerere.

Cei care vor să înceapă această zi făcând o faptă bună pot dona în următoarele conturi:

RO70BTRL02801205U02233XX – Contul Asociației Umanitare Codrin/Banca Transilvania

REVOLUT: 0733110928

Aducem un zâmbet pe chipul acestui om? Ne dorim să credem că DA. Mulțumim în avans tuturor celor care își vor deschide inimile.

Vezi mai multe știri pe Ziar Piatra-Neamt

Acest website folosește cookies pentru o mai bună experiență a utilizatorului. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate