[APEL UMANITAR] Trei copii din Neamț, cu un istoric medical grav, au nevoie de sprijin pentru a ajunge în Turcia la control

Iulian-Alexandru, Gabriel și Daniel sunt trei copii din Neamț care trebuie să ajungă în luna martie 2024 în Turcia pentru controale de specialitate în urma tratamentelor și intervențiilor medicale suferite în anii trecuți. Cazurile lor au fost preluate de Asociația Născută Înger din Piatra-Neamț încă din 2022 și, cu sprijinul medicilor și donațiilor strânse, cei trei se află pe un drum drept spre vindecare și o copilărie normală.

Pentru transportul celor trei și cazare este nevoie de 2000 de euro, pe lângă costurile controalelor pe care le puteți regăsi, defalcat, mai jos.

Pentru Iulian-Alexandru, micul erou din Dulcești care a învins cancerul la o vârstă foarte fragedă, este nevoie de aproximativ 2600 de euro pentru consult medical, RMN cranial, teste de sânge și consult referitor la radiații oncologice. Întrucât tratamentul suferit în tratarea cancerului a condus la atrofie musculară ca efect secundar, Iulian urmează de aproape un an o terapie de recuperare care i-a îmbunătățit semnificativ mobilitatea, după cum puteți vedea în filmarea de mai jos, în articol. Despre istoricul medical al lui Iulian puteți citi mai multe aici – click.

Iulian-Alexandru care face mari pași în recuperarea sa. Mulțumim că din aprilie până în decembrie 2023 am putut plăti recuperarea micuțului Iulian, 1600 lei lunar, datorita domnului Adrian Păduraru și colegilor dumnealui din cadrul PSD Neamț. Încă avem nevoie de recuperare, dar și de control în luna martie pentru care este nevoie de bani pentru investigații, cazare și transport.”, a declarat Carmen Suciu, asistent social și coordonator al cazurilor la Asociația Născută Înger din Piatra-Neamț.

Frățiorii Pădurariu Gabriel si Daniel sunt alte două cazuri medicale grave din Roman, preluate de Asociația Născută Înger din Piatra-Neamț. Ambii se confruntă cu probleme de sănătate, o au doar pe mamă alături. Unul dintre copii a suferit complicații în urma unei tumori benigne la cap și a unui AVC, iar celălalt copil are un ochi traumatizat în urma unui accident.

„În prezent, unul dintre frați a primit o proteză și se simte bine, însă celălalt are nevoie urgentă de control.”, a precizat Carmen Suciu.

Ambele investigații care ar trebui să aibă loc pentru cei doi în luna martie, în Turcia, se ridică la suma de 2300 de euro, constând în consult medical oculist, EKG, ecocardiografie, cardiologie, investigații endocrinologice. Despre cazul celor doi frați puteți citi mai multe aici – click.

Cei care pot oferi ajutor o pot contacta pe Carmen Suciu la telefon 0770 405 849 sau pe Facebook aici.

Pentru donații cu mențiunea „transport cazare trei copii Turcia”(2000 euro necesari)

 • RON: RO58BTRLRONCRT0345309301
 • EUR: RO08BTRLEURCRT0345309301
 • Beneficiar: Asociația Născută Înger Piatra Neamț
 • CUI 36063530
 • Codul SWIFT/BIC: BTRLRO22

Pentru donații cu mențiunea „consultație Turcia Sofiea Iulian-Alexandru”(2600 euro necesari)

 • RON: RO58BTRLRONCRT0345309301
 • EUR: RO08BTRLEURCRT0345309301
 • Beneficiar: Asociația Născută Înger Piatra Neamț
 • CUI 36063530
 • Codul SWIFT/BIC: BTRLRO22

Pentru donații cu mențiunea „consultație Turcia frații Pădurariu”(2300 euro necesari)

 • RON: RO58BTRLRONCRT0345309301
 • EUR: RO08BTRLEURCRT0345309301
 • Beneficiar: Asociația Născută Înger Piatra Neamț
 • CUI 36063530
 • Codul SWIFT/BIC: BTRLRO22

sau în contul mamei celor doi copii:

 • Beneficiar: Leonte Laura – Maria
 • RON: RO66BRDE280SV78106202800

Viata este un miracol, trebuie doar sa crezi! Uneori obosesc, alteori rămân cu lacrimi atârnate de suflet, câteodată mă simt ca un cerșetor, de multe ori neputința mă face să mă clatin, dar, sincer, niciodată nu voi renunța să ajut, să fiu voluntar al îngerilor. Voluntariatul este misiunea mea pe pământ, este tot ceea ce îmi împlinește sufletul și mi-a deschis conștiinta. Este tot ceea ce reprezint eu, acum, aici! Nu poți ține niciodată pământul pe umerii tăi, însă poți aduce un pic de bine oriunde ești, oriunde mergi, fiind un om care zâmbește, care ascultă, căruia îi pasă.

Carmen Suciu

Estimări costuri consultații Turcia – pentru luna martie 2024:

Rezultate recuperare Iulian-Alexandru (atrofie musculară):

Vezi mai multe știri pe Ziar Piatra-Neamt

Acest website folosește cookies pentru o mai bună experiență a utilizatorului. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate