APELURI UMANITARE URGENTE: Asociația „Născută Înger” Piatra-Neamț, ultima speranță pentru oamenii aflați în nevoi

Asociația Născută Înger din Piatra-Neamț este în plin proces de amenajare a unui centru de zi pentru copiii proveniți din familii vulnerabile. Șantierul situat în Piatra-Neamț presupune costuri foarte mari, la această oră fiind nevoie de circa 10.000 de euro pentru a finaliza lucrările.

Pe lângă aceste costuri, nu pot fi neglijate cazurile curente, cereri zilnice de ajutor către Asociație de la persoane care riscă să fie evacuate din cauza datoriilor, persoane cu afecțiuni medicale și multe alte probleme.

Carmen Suciu, de la Asociația Născută Înger din Piatra-Neamț relatează în cele ce urmează cele mai urgente cazuri cu care se confruntă și pentru care e nevoie de sprijinul comunității:

Trebuie să încercăm să fim precum copacii care au rădăcini puternice înfipte adânc în pământ, pentru a putea rezista tuturor furtunilor lumii acesteia! Dumnezeu este iubirea și dăruirea față de tine, de oameni, este iubirea necondiționată, infinită! Când vom înțelege acest lucru ne vom trezi din somnul ignoranței!

Dacă ai ajuns să vezi cu adevărat ce dorește Domnul Dumnezeul nostru, nu poți să fii cu inima împărțită. Nu poți să fii pasiv la cei care au nevoie de tine, nu poți să nu ajuți când cel aflat în dificultate ți-o cere. Dumnezeu lucrează prin oameni și pentru oameni.

Am ajuns să mă clatin, nopți de nesomn, ne zbatem să terminăm centrul de zi. Mai avem nevoie de materiale, bani, o datorie de peste 10.000 de euro nu mă lasă să dorm. Nu știu cum voi reuși să ies din asta, însă mare este Dumnezeu.

Pe lângă povara datoriilor pentru centrul de zi, am două cazuri în care doi tați care își cresc singuri copiii, fiind și bolnavi, au ajuns la capătul puterilor. Apoi două drumuri de București, controale pentru Marian, copilul operat pe cord deschis în Germania și o micuța la neurologie. Nu mai spun de medicamentele pentru copii și bunici, deja am datorii către farmacii.

Cui să-i spui ,,nu mai pot”?

declară Carmen Suciu.

Mesajul unui tată care își crește singur fetele și care nu mai găsește nicio soluție să iasă din impas:

,,Sărut mâna, doamna Carmen. Mă numesc H. Vasile, sunt tatăl cu cele trei fete de la Văleni, care m-ați ajutat. Acum am o mare problemă. Urmează să fim evacuați din casă pentru neplată. Eu am avut un accident și sunt operat la picior, am proteză. Abia pot să merg până la baie. Vă rog din suflet să ne ajutați și pe noi. Am de la judecătorie pe 9 noiembrie citație pentru casă. Nu am nicio posibilitate să dau măcar cât de puțin la chirie. Acum, la începutul lunii, am fost operat. Trebuie să mai iau și o rețetă de injecții pentru anticoagulare și nu am posibilitatea. Vă rog din suflet, ajutați-ne, sunt la capătul puterilor. Vă implor, doamnă, chiar nu pot face absolut nimic. Chiria și întreținerea sunt 4100 de lei. Nu trebuie să plătesc tot odată, doar să vadă că am bunăvoință la plată. Mi-au dat termen de la asistență socială o săptămâna, să pot achita măcar 700 de lei. Dar nu am de unde, doamnă. Simt că mă prăbușesc de tot!”

Un alt mesaj de la un tată bolnav care își crește singur fetele, de mici:

Bună ziua, doamna Carmen, știm cât de mult munciți și cât efort depuneți pentru a ajuta oamenii nevoiași și familiile acestora. Știm că luptați din răsputeri pentru a le aduce o clipă de fericire, să pună o pâine pe masă la copii, așa cum ne-ați ajutat și pe noi de multe ori. Nu ne-ați lăsat în nevoi și necazuri, de aceea vin cu o mare rugăminte la dumneavoastră. Stiți situația noastră, am avut multe cheltuieli cu fetele la școală, cu medicamentele, având un venit foarte mic ne-am descurcat foarte greu cu bănuții. Am rămas cu datorii la chirie și întreținere, de aceea venim la dumneavoastră cu rugămintea dacă ne puteți ajuta! Vă rugăm, de la  dumneavoastră am avut întotdeauna înțelegere, știm ce inimă și suflet bun aveți pentru familiile nevoiașe și cât de multă bucurie le aduceți ori de câte ori vi se cere ajutorul! Vă stimăm și vă respectăm, un tată și două fetițe! Doamne ajută!”

În fiecare zi îmi spun: Carmen, nu lăsa să se tocească tăria pe care o ai în tine. Când nu mai poți să alergi, ia-o la trap. Când nu poți nici asta, ia-o la pas. Când nu poți să mergi, ia bastonul. Însă nu te opri niciodată.

Mulți dintre români nu își permit să cumpere mâncare, produse pentru îngrijirea casei și nici să plătească facturile și ratele la timp. Statisticile alarmante apar într-un studiu publicat recent de Institutul Național de Statistică. Sociologii spun că am ajuns în această situație din cauza economiei neproductive și a creșterii numărului de asistați social. Economia neproductivă și scăderea numărului de salariați sunt principalele motive pentru care mulți dintre semenii noștri se află în pragul sărăciei.

Noi, Asociația Născută Înger Piatra-Neamț, suntem copleșiți de mesaje în care oamenii ne cer ajutorul pentru că nu mai răzbesc, unii sunt la limita subzistenței. Copii bolnavi, fără hrană, fără medicamente, lăsați la mâna unui destin nemilos!

Nu știu ce soluții vom găsi pe termen lung, însă ne înarmam cu credință și mergem înainte. Mulțumesc tuturor celor care ne susțineți!

mai declară Carmen Suciu

Cei care pot oferi ajutor o pot contacta pentru detalii suplimentare sau sponsorizări pe Carmen Suciu la telefon 0770 405 849 sau pe Facebook aici.

Pentru donații cu mențiunea „cazuri curente”:

  • RON: RO58BTRLRONCRT0345309301
  • EUR: RO08BTRLEURCRT0345309301
  • Beneficiar: Asociația Născută Înger Piatra Neamț
  • CUI 36063530
  • Codul SWIFT/BIC: BTRLRO22

Pentru donații cu mențiunea „împreună pentru centrul de zi”:

  • RON: RO58BTRLRONCRT0345309301
  • EUR: RO08BTRLEURCRT0345309301
  • Beneficiar: Asociația Născută Înger Piatra Neamț
  • CUI 36063530
  • Codul SWIFT/BIC: BTRLRO22

Vezi mai multe știri pe Ziar Piatra-Neamt

Acest website folosește cookies pentru o mai bună experiență a utilizatorului. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate