Arde puternic sediul Arhiepiscopiei Tomisului din Constanța. IPS Teodosie oficia o slujbă în catedrală

În aceste momente, sediul Arhiepiscopiei din Constanța este în flăcări. Militarii din cadrul ISU Dobrogea intervin cu mai multe autospeciale de stingere pe strada Arhiepiscopiei. Conform primelor date, incendiul a pornit de la mansarda sediului Arhiepiscopiei Tomisului, dar s-a extins cu repeziciune.

De la ora 22, IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, oficia Acatistul Învierii Domnului la Catedrala arhiepiscopală „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” din Constanța. Se pare că IPS Teodosie nu a părăsit Catedrala și se roagă în continuare.  Catedrala Arhiepiscopală se află la câteva zeci de metri distanță de locul incendiului.

Update:

Acoperişul Arhiepiscopiei Tomisului s-a prăbuşit. Din cauza vântului, focul a reizbucnit. Pentru stingerea incendiului intervin şapte autospeciale de stingere cu apă şi spumă, trei autoscări, un echipaj de descarcerare, un echipaj SMURD, o ambulanţă SAJ, fiind implicaţi peste 60 de pompieri pentru stingerea focului.

Palatul Arhiepiscopiei Tomisului este un monument istoric. Clădirea a fost construită între anii 1928-1932, după planurile arhitectului Ion D. Enescu.

***

La miezul nopţii, incendiul a fost localizat, suprafaţa afectată fiind estimată la 800 de metri pătraţi.

Imagini din dronă aici – click.

Imagini cu momentul întreruperii difuzării slujbei:

Vezi mai multe știri pe Ziar Piatra-Neamt

Acest website folosește cookies pentru o mai bună experiență a utilizatorului. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate