Așa tupeu ca la primăria Piatra-Neamț nu există. Deversează ape uzate în Cuiejdi și vorbește oamenilor de cum e cu apele uzate

Primăria Piatra-Neamț, care administrează sistemul de ape pluviale pe unde curg de zeci de ani dejecții și ape uzate direct în râul Cuiejdi, anunță populația despre obligativitatea înscrierii în Registrul de Evidență a Sistemelor Individuale Adecvate pentru Colectarea și Epurarea Apelor Uzate.

De zeci de ani, cu ajutorul celor de la Ape și Mediu care refuză să aplice legea, se deversează ape uzate în Cuiejdi. De ce nu se duc cei de la Mediu și de la Ape să impună rezolvarea situației? Pentru că sunt puși politic pe funcții și tot dau termene de rezolvare a problemei care are de acum zeci de ani de zile.

Nu știm cum de nu le e rușine să vorbească populației de obligativitate pentru lucruri pe care chiar ei, ca administrație publică, nu le respectă, în condițiile în care instituțiile care ar trebui să se implice sunt de fapt complici în poluarea continuă din orașul nostru.

De cel puțin 10 ani fiecare nou șef de la Ape, fiecare nou șef de la Mediu, fiecare nou prefect și fiecare nou primar zice că va opri deversarea de ape uzate în Cuiejdi și nu se mai face nimic în afară de noi reguli și amenzi pentru populație. Mai funcționează vreo instituție în Neamț? Câte termene și amânări se mai pot da la o problemă ce se tot acoperă de 10 ani?

Vezi mai multe știri pe Ziar Piatra-Neamt

Acest website folosește cookies pentru o mai bună experiență a utilizatorului. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate