Asfalt pe căile de acces la Complexul de Servicii pentru Persoane Adulte cu Probleme Neuropsihice de la Dragomirești

Ultimele pregătiri pentru deschiderea acestei unități sunt pe final. În a doua parte a lunii aprilie s-a turnat asfalt pe căile de rulare interioare, pe unde vor circula atât mașinile cu care se va face aprovizionarea cu cele necesare pentru funcționarea în condiții normale a centrului, cât și beneficiarii unității. De asemenea, au fost realizate instalațiile de alimentare cu apă, canalizare și energie electrică.

Complexul de Servicii pentru Persoane Adulte cu Probleme Neuropsihice din comuna Dragomirești va fi o extensie a Centrului de Recuperare și Reabilitare Neuropsihiatrică Războieni. Acolo vor fi găzduiți atât o parte din asistații respectivei unități, cât și cei de la CIA Roman.

Pe lângă faptul că județul va avea un centru pentru persoanele cu dizabilități modern, dotat la standarde înalte, se vor crea circa 100 de noi locuri de muncă. Sunt aspecte extrem de importante care vor fi atinse prin realizarea acestui proiect din domeniul protecției și asistenței sociale“, a declarat Ionel Arsene, președintele Consiliului Județean Neamț.

Valoarea totală a investiției este de 16 milioane de lei. Cu acești bani s-au realizat șapte case pentru cazarea asistaților, un corp central (spitalul, bucătăria, sala de mese și sala de activități), un corp administrativ și o clădire anexă. Clădirile sunt pavilionare și includ toate funcțiunile principale necesare serviciilor medicale, administrative, de cazare, etc.

Vezi mai multe știri pe Ziar Piatra-Neamt

Acest website folosește cookies pentru o mai bună experiență a utilizatorului. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate