Asistența socială din Roznov se îndreaptă spre dezastru

La Roznov ar fi trebuit să se înființeze un serviciu de asistență socială la primărie de mult timp doar că aleșii locali tot s-au certat prin consiliu, iar cei care băgau bețe în roate ca să se înființeze acest serviciu în mandatul trecut au ajuns acum la butoane și li se bagă și lor bețe în roate. E un fel de bălăcăreală generală din care nimeni nu mai înțelege nimic, iar cei care au de suferit sunt cetățenii.

Dintr-un motiv care face acum subiectul unui dosar penal la DNA, actuala conducere a primăriei Roznov a decis să dea noul serviciu de asistență socială pe mâna unei doamne asupra căreia planează suspiciunea că a fost adusă pe line politică PNL de la Roman, dar nu intrăm în dezbaterea acestei suspiciuni pentru că este o cercetare penală pe acest subiect. Vom vedea ce zic procurorii.

O dată cu aducerea acestei doamne de la serviciul de asistență socială din Roman au început discuțiile și nemulțumirile, majoritatea pe bună dreptate deoarece Romanul este unul dintre orașele cu mari probleme în serviciul de asistență socială, deci prin deducție logică nu ai ce mare specialist în rezolvarea problemelor socială sa aduci de la Roman.

La ultima ședință de consiliu local a fost un întreg bâlci pe tema înființării acestui serviciu de asistență socială la Roznov. Pe de o parte, opoziția primarului a venit cu niște amendamente care au avut un puternic substrat politic și nicio legătură cu organizarea asistenței sociale dar și-au impus voința prin vot. Pe cealaltă parte, primarul, extrem de slab consiliat, nu a putut să le explice consilierilor ce se vrea cu acest serviciu iar doamna adusă de primar de la Roman ca să fie șefă peste asistența socială s-a apucat să intervină în discuțiile consiliului local și mai rău a făcut, enervând și mai tare opoziția primarului.

Dincolo de discuțiile cu miros politic, am vizionat ședința de consiliu local și în opinia noastră, această doamnă care este un fel de șefă peste noul serviciu de asistență socială de la Roznov, nu este competentă. Nu știm cum a obținut diploma în asistență socială dar un profesionist în asistență socială învață la școală cum să comunice non-directiv, cum să argumenteze, cum să convingă și mai ales cum să rezolve creativ conflictele, ori din comportamentul acestei doamne în timpul ședinței de consiliu local nu reieșea că ar stăpâni nici una dintre aceste tehnici pe care, teoretic, ar trebui să le aplice zi de zi în meseria ei. Pe scurt, această doamnă nu părea să aibă nici știința și nici vocația necesară meseriei de asistent social.

Poate nu ar fi rău ca primarul orașului Roznov să înceapă să își conducă singur primăria și să nu mai accepte să fie marioneta nimănui (așa pare să se întâmple), iar consilierii din opoziție nu ar fi rău să se consulte cu un specialist în asistență socială înainte de a face amendamente, pentru că dacă un serviciu de asistență socială este făcut greșit de la început e greu de reparat în timp.

Pentru cei care vor să vadă în ce direcție se îndreaptă acum asistența socială din Roznov cu „specialista” în asistență socială de la Roman, le recomandăm să meargă la Roman, pe strada Fabricii, să vadă cum arată eșecul în asistența socială, să vadă cu ochii lor cum arată rușinea asistenței sociale din județul Neamț.

Iosub Robert

Vezi mai multe știri pe Ziar Roznov

Acest website folosește cookies pentru o mai bună experiență a utilizatorului. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate