Asociația Născută Înger din Piatra-Neamț, copleșită de cazuri și necazuri. Dacă vreți să faceți o faptă bună, iată câteva strigăte de ajutor

Din ce în ce mai mulți oameni în nevoi apelează cu speranță la Asociația Născută Înger din Piatra-Neamț, cu gândul că vor primi o mână de ajutor și vor ieși din impas. Așa cum au fost salvați alții, așa vor fi salvați și ei. Din păcate, este imposibil să îi ajuți pe toți, fără resursele necesare și, în plus, nimeni nu a salvat întreaga lume de unul singur. În fiecare situație este nevoie de solidaritate și fiecare să contribuie cu ce poate pentru a rezolva măcar o parte dintre problemele celor neputincioși, afectați de sărăcie, de boli, de deznădejde.

Nici pentru voluntari sau asistenți sociali nu este ușor. Numărul crescut de cazuri dificile poate fi copleșitor, timpul nu mai ajunge, iar resursele sunt insuficiente. Dar nimeni nu renunță:

De multe ori viața te lovește când te aștepți  cel mai puțin și atunci ai două posibilități: să-ți plângi de milă sau, cealaltă variantă, să te ridici și să mergi mai departe. La prima variantă, să-ți plângi de milă și rămânând în drum, este posibil să nu treacă nimeni care să te ridice. Eu personal prefer să mă ridic singură, chiar dacă îmi este greu și să merg mai departe găsind acea putere și credință de a continua drumul.

Sunt momente în viață când ești singur și atunci trebuie să iei decizii și să lupți de unul singur pentru tine. Picătura de credință dacă există, și trebuie să existe, face minuni. Hotărârea de a trăi ține numai de noi, ea face parte din libertatea noastră, astfel încât putem să ne trăim viața sau o putem lăsa să treacă pe lângă noi.

Sunt obosită de atâtea cazuri și necazuri. De multe ori îmi spun: „Carmen, două zile ia liber de la tot și toate, mergi într-un loc în care să fii tu cu tine”. Mă clatin de multe ori, apoi îmi spun: dacă asta este misiunea ta, mergi înainte, dacă Dumnezeu ți-a trimis un om să-l ajuți, îți va trimite și soluția.

Da, este adevărat, trăim vremuri extrem de incerte și dificile, însă nu putem abandona niciodată dăruirea, ajutorul către omul căzut. Puțin câte puțin reușim să ieșim din groapa aceasta care parcă ne înghite câte un pic, dar sigur.”, ne-a declarat Carmen Suciu, asistent social și coordonatorul cazurilor Asociației Născută Înger din Piatra-Neamț.

Înainte de a vă prezenta o listă impresionantă de cazuri pe care trebuie să le gestioneze Asociația, atașăm mai jos metodele prin care puteți dona și prin care puteți „adopta” un caz sau mai multe pentru a sprijini.
Orice sumă contează, căci, așa cum se spune, „Fă rai din ce ai!”.

Puteți dona în conturile de mai jos cu următoarele mențiuni: 

  • „pentru IRO: Roxana și Ecaterina transport” 
  • „pentru București Marian și Gabriel”
  • „pentru investigații Marius C.”
  • pentru spitalizare Borș Mihaela Iași
  • „pentru proteză audio Lupu State

  • RON: RO58BTRLRONCRT0345309301
  • EUR: RO08BTRLEURCRT0345309301
  • Beneficiar: Asociația Născută Înger Piatra Neamț
  • CUI 36063530
  • Codul SWIFT/BIC: BTRLRO22

Cei care pot oferi ajutor o pot contacta pentru mai multe detalii pe Carmen Suciu la telefon 0770 405 849 sau pe Facebook aici.

1. E nevoie de alimente și medicamente:

Alimentele lipsesc cu desăvârșire multor familii, la fel și medicamentele.

„Scriu zi de zi. Mulți încearcă să ne fie alături și le mulțumesc infinit, însă nu reușesc mereu să fiu sprijin pentru toți cei în nevoi.”, spune Carmen Suciu.

2. E nevoie de transport spre spitale, internări, investigații medicale

Asociația Născută Înger gestionează multe cazuri medicale grele. Sprijină mai mulți pacienți și aparținători pentru transport săptămânal la IRO Iași, la spitale din București, Iași, plată spital aparținători, cele necesare unei internări, investigații plătite și multe alte nevoi cu care se confruntă oamenii care văd Asociația ca pe ultima lor speranță.

Acum sunt în impas: o mamă își plânge copila care a fost mutilată de câinele vecinei. Nu o părăsește nicio clipă. Pe lângă toate cele care îi trebuie, are nevoie de 50 lei pentru plată spitalizare aparținător, fata având 10 ani.”, precizează Carmen Suciu.

Fetița se numește Rebeca, a suferit a cincea intervenție chirurgicală la brațul drept în urma incidentului, fiind internată la Iași, la Spitalul „Sf. Maria”, secția chirurgie plastică. Mama ei, Borș Mihaela, are nevoie de sprijin pentru a plăti taxa de internare pentru aparținător. Pe lângă tratarea plăgilor, fetița trebuie să urmeze și o consiliere psihologică, având în vedere trauma suferită.

„Alt caz, doi copii, Marian și Gabriel, trebuie să ajungă urgent la spitalul Marie Curie din București, la cardiologie, miercuri dimineață, 21 februarie.”, mai spune Carmen Suciu.

De asemenea, un tată cardiac, Marius C., care își crește singur fetițele, are nevoie de niște analize, investigații care trebuie plătite, întrucât nu are asigurare medicală.

Iată apelul acestuia către Carmen Suciu:

„Doamna Carmen, îndrăznesc să vă rog, știu că aveți multe probleme, dar vă rog respectuos dacă ați putea să mă ajutați, bineînteles după posibilități, să pot face niște analize medicale. Aș vrea la spondiloza cervicală, merg foarte greu cu picioarele și am niște dureri groaznice la picioare și de cap și la inimă. După cum știți, am avut acel infarct și nu mă simt bine deloc. Eu neavând asigurare, trebuie să plătesc toate analizele. Situația mea e grea cu fetele la școală și facturi de plătit, nu mai ajung să pot face niște analize medicale. De aceea îndrăznesc să-mi pun o speranță în ajutorul dumneavoastră, așa cum ați făcut întotdeauna cu noi, acei oameni nevoiași, ajutîndu-i și mai dându-le o speranță! Sper să nu vă supărați! Cu stimă și respect! Doamne ajuta!”

3. E nevoie de sprijin pentru o proteză auditivă pentru un copil instituționalizat:

Un alt caz care are nevoie de sprijin este al unui copil care este într-un centru și căruia statul îi decontează doar o parte din cheltuieli. Are nevoie de 5000 lei pentru o proteză audio. Singura lui dorință este să audă. Băiatul are 15 ani, provine dintr-o familie numeroasă, iar în urma imposibilității părinților de a-l creste și educa, acesta a ajuns într-un centru de plasament.

În perioada șederii în centru, s-a constatat că acesta are un deficit de auz la ambele urechi. În momentul în care a fost consultat și a probat aparatele auditive, acestuia nu i-a venit să creadă că așa ar trebui să auda în realitate. Copilul a rămas profund marcat și își dorește din tot sufletul să poată achiziționa aparatele auditive pentru a-și putea trăi viata ca un copil normal.

4. E nevoie de sprijin pentru întreținerea unor persoane vârstnice „adoptate” de Asociație, și pentru multe alte cazuri și necazuri:

De bunicii „adoptați” ce să mai spun? Ne unim zi de zi, noi, voluntarii, și nu le lipsește pâinea de pe masă. Mai avem noroc de alimente dăruite de SC AGRICULTURA SA – domnul Mihai Tărâță, și de Banca Locală de Alimente Roman de reușim uneori să ieșim din impas. Facturi energie, plată recuperări pentru copii care, datorită vouă celor cărora va pasă, merg azi, și multe alte dificultăți.”, a încheiat Carmen Suciu lista cazurilor și necazurilor.

Vezi mai multe știri pe Ziar Piatra-Neamt

Acest website folosește cookies pentru o mai bună experiență a utilizatorului. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate