Asociația „Născută Înger” Piatra-Neamț, la bilanț. Cele mai importante activități de voluntariat din anul 2022

După un an plin de provocări și de cazuri dificile, Asociația Născută Înger din Piatra-Neamț a ajuns la momentul bilanțului. Cu sprijinul voluntarilor și oamenilor care s-au implicat în comunitate, au fost salvate vieți, au fost schimbate destine și s-a adus speranță. Pe această cale mulțumim tuturor celor care au răspuns apelurilor umanitare lansate prin intermediul publicației noastre. În 2022, nemțenii, românii au arătat că solidaritatea ne definește.

Chiar dacă a fost și încă este o perioadă de dezbinare în lume, mâna întinsă către cei care au nevoie de ajutor ne-a unit. Le dorim multă sănătate voluntarilor și tuturor celor care au făcut posibile minuni în acest an care se încheie în curând. Fie ca valul faptelor bune să continue și în 2023. Binele învinge mereu.

Mai jos vă prezentăm mesajul transmis de Carmen Suciu de la Asociația Născută Înger:

Suntem mai aproape de Dumnezeu prin faptă, prin zâmbetul unui copil aflat în dificultate, prin ghetele oferite unui copil desculț, prin farfuria de mâncare oferită unui om flămând, prin haina dăruită unuia dezbrăcat.

Da, sunt mai aproape de Dumnezeu prin faptul că vreau să fiu un om mai bun cu fiecare zi ce vine, cu dragostea ce o port familiei mele, îngerilor mei, prietenilor. Da, sunt mai aproape de Dumnezeu când întind mâna să-l ridic pe cel căzut, când nu umilesc omul, îl strâng la piept. Sunt mai aproape de Dumnezeu când stau la ceas de taină cu El în fiecare seară, povestindu-i cele trăite de peste zi. Sunt mai aproape de Dumnezeu cu fiecare ușă a sufletului meu deschisă pentru oricine vrea să intre.

Sunt mai aproape de Dumnezeu cu fiecare viață salvată, implicându-mă. Sunt mai aproape de Dumnezeu cu fiecare suflet recuperat din abisul deznădejdii. Dar nimic din toate acestea nu ar fi posibile fără Dumnezeu, fără voi, voluntarii îngerilor, fără voi, oameni cărora va pasă de cel aflat în nevoi, de voi, oameni buni, generoși și plini de bunătate. Fără îngerii mei care îmi ghidează misiunea zi de zi. Vă îmbrățișez și vă sunt recunoscătoare, Ție, Dumnezeul meu, îngerilor, familiei, voluntarilor, prietenilor și tuturor celor care susțin activitățile Asociației Născută Înger, Piatra-Neamț pentru a avea mereu MISIUNI ÎNDEPLINITE.

Anul 2022 nu a fost un an ușor, multe nopți de nesomn, zile în care am plâns de neputință împreună cu voluntarii îngerilor, cu cei care erau în deznădejde, un an în care Dumnezeu și medicii bârlădeni mi-au salvat mama și cărora le mulțumesc, un an în care m-am zbătut pentru fiecare colț de pâine oferit, pentru fiecare plasă de mâncare dăruită, pentru fiecare viață salvată.

Anul 2022 mi-a adus cazurile foarte grele, Carmen Stoica, Denis Sofiea, Sabrina Ciur, George Agafitiei, Felicia Zaldea, Marian Cantea, Buza Ștefan și multe alte vieți care au fost salvate datorită bunului Dumnezeu, medicilor turci și români, deopotrivă, vouă celor care v-ați mobilizat și ne-ați ajutat cu partea financiară, noi voluntarii îngerilor care am donat de multe ori salariile noastre, sânge și alimente,tuturor celor care au răspuns prompt la apelurile făcute de Asociația Născută Înger.

Vă mulțumesc tuturor în parte, vă îmbrățișez cu tot sufletul meu pentru că v-ați unit cu noi în misiuni îndeplinite. Împreună am strâns zeci de mii de euro pentru tratamente, operații, investigații pentru care noi, Asociația Născută Înger, nu am perceput comision, așa cum se practică prin alte asociații. Dimpotrivă, am suportat comisioanele de transfer bancar.

Împreună am salvat viața celor care erau la un pas să și-o piardă, ne-am luptat împreună, luptă contracronometru. Mulțumesc ziarpiatraneamt.ro, mulțumesc postului Roman TV unde împreună cu colegii mei au reușit să mobilizam atâta lume care nu a rămas indiferentă. Toții banii și toate donații voastre au ajuns acolo unde a fost nevoie. Mulțumesc Gabriela Voinea, Alin, Asociația ,,Noi ne salvăm pe Noi” București pentru toate eforturile voastre, nopțile nedormite, mulțumesc medicilor români, turci, traducătorilor, Iulia, Daniela pentru că împreună am reușit să salvăm vieți. Fără voi ar fi fost imposibil.

Îmi amintesc cazul Carmen Stoica, fără nicio șansă atunci când a venit din Anglia, și am așteptat-o în aeroportul din Iași, apoi răspunsul medicilor din Iași că nu se mai poate face nimic. Cât zbucim, chiar era să-mi pierd viața în urmă unui puseu de tensiune, dar acum, Slavă Lui Dumnezeu, mulțumită medicilor, oamenilor și voluntarilor îngerilor este învingătoare, în remisie. Apoi Denis, o lupta aprigă cu cancerul, acum în remisie, Sabrina și toți ceilalți.

Mulțumesc pentru că împreună am mutat munții și am reușit, sunt foarte mulți oameni cărora ar trebui să le menționez numele, însă fiecare știe că îl port în suflet și rugăciune.

Mulțumesc că am reușit să ieșim din fiecare impas, să nu ignorăm niciun strigat de ajutor, să cumpărăm medicamente, alimente, să plătim facturi, chirii celor care erau în pragul disperării.

Mulțumesc echipei de voluntari romașcani și doamnei profesor Mădălina Bozieanu, cea care a luptat împreună cu voi, cei cărora va pasă, cu noi, voluntarii, organizând târguri pentru ajutorarea Sabrinei, lui Denis și George, unde s-au strâns sume importante de bani și care au fost trimiși în clinicile din Turcia pentru operații, tratamente și investigații.

Sunt foarte multe realizări anul acesta, una dintre ele ar fi cazul băiatului din Costișa, mulțumesc aici terapeutului Mugurel, primăria Costișa și celor care ne susțin. Fără implicarea lor nu ar fi posibilă recuperarea.

Foarte multe am realizat anul acesta, am reușit să ținem copii la școală, la facultate, să-i ajutăm să studieze, să plătim cazări și alte nevoi. Am reușit să salvăm mame, victime ale violenței domestice, mame cu prunci în brațe. Am reușit să fim acolo unde Dumnezeu ne-a îndrumat și ne-a ghidat pașii.

Un an greu, dar foarte productiv, plin de reușite, speranțe redate, vieți salvate, oameni care au un acoperiș deasupra capului, copii și bătrâni care nu mai dorm flămânzi, care au medicamente, haine, încălțăminte, produse igienice.

Mulțumesc DGASPC Neamț, Vaslui, DAS, Piatra-Neamț, DAS Roman, Consiliul Județean Neamț, Primăria Piatra-Neamț, Primăria Dragomirești, Horia, Bodești, Roman, Girov, Băcani, Bârlad, ISU Neamț, ISU Vaslui, Poliția Locală Piatra-Neamț, Jandarmeria Neamț, Vaslui, Poliția Rutieră Bârlad, pentru că ne sprijiniți în activitățile noastre și ne susțineți în fiecare demers.

Mulțumim tuturor pentru implicare și susținere, mulțumesc voluntarilor îngerilor, pentru că fără ei ar fi imposibil de realizat atâtea misiuni îndeplinite.

Și mii de mulțumiri ar fi pentru mulți oameni, pentru voluntari care se zbat pentru fiecare caz în parte, mulțumim voluntarilor din Europa, tuturor românilor din Diaspora care permanent ne sunt alături.

Mulțumesc și ziarului Libertatea pentru editorialul făcut despre activitatea noastră, mulțumesc tuturor oamenilor politici, nepolitici care sunt alături de noi, voluntarii îngerilor în misiuni îndeplinite.

Acesta este bilanțul faptelor noastre pe anul 2022.

În viață suntem doar în trecere, nu în întrecere. Dacă am înțelege asta, lumea ar fi un loc al iubirii și al dăruirii, nimănui nu-i este garantată ziua de mâine. De asta să mulțumim pentru clipa de azi, de acum, de aici.

Cei care pot oferi ajutor o pot contacta pe Carmen Suciu la telefon 0770 405 849 sau pe Facebook aici.

Pentru donații:

  • RON: RO58BTRLRONCRT0345309301
  • EUR: RO08BTRLEURCRT0345309301
  • Beneficiar: Asociația Născută Înger Piatra Neamț
  • CUI 36063530
  • Codul SWIFT/BIC: BTRLRO22
  • Revolut: revolut.me/nascutainger
  • Site: nascutainger.com

Vezi mai multe știri pe Ziar Piatra-Neamt

Acest website folosește cookies pentru o mai bună experiență a utilizatorului. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate