ASTĂZI: 32 de percheziții la persoane bănuite de șantaj și camătă (VIDEO/IMAGINI)

Dacă se vrea, se poate, și iată că la Gheorgheni oamenii legii nu se ascund prin birouri și nici nu ezită când vine vorba de a-i deranja pe cei care fac din astfel de practici un mod de a trăi și implicit de a se îmbogăți.

Din păcate, lucrurile nu stau deloc la fel în Neamț, pentru că (în mod evident), trebuie verticalitate, simț de răspundere și aplecare spre adevăr pentru a trage de urechi „personalități” importante, chiar din cercurile politice, care nici usturoi nu au mâncat și cărora nici gura nu le miroase. A închide ochii este întotdeauna mai comod, băieții buni (în teorie) se fac că nu văd (mama ei de miopie!) băieții răi își văd de treburi nederanjați…un soi de convenție tacită, perpetuată de ani și ani. Dacă a mers până acum, de ce să se schimbe ceva?

********

În dimineața de 13 octombrie 2023,  polițiștii din cadrul Poliției Gheorgheni, sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Gheorgheni, pun în executare 32 de mandate de percheziție domiciliară, în localitățile Gheorgheni și Toplița, din județul Harghita, precum și în județul Mureș, la domiciliile unor persoane bănuite de săvârșirea infracțiunilor de șantaj și cămătărie.

Din cercetări s-a reținut că, începând cu anul 2019 și până în prezent, mai multe persoane, din municipiul Gheorgheni, ar fi acordat către diverse persoane sume de bani, cu titlu de împrumut, pentru care ar fi perceput dobânzi cuprinse între pentru sumele împrumutate se percepeau dobânzi cuprinse între 20% și 300%.

Totodată, pentru persoanele care ar fi restituit împrumutul cu întârziere sau n-ar fi avut posibilitatea să achite dobânzile, persoanele bănuite ar fi recurs la amenințări și șantaj.

Acţiunea este în desfăşurare, urmând ca amănunte să fie făcute publice la finalizarea acesteia, a transmis IPJ Harghita.

Vezi mai multe știri pe Ziar Piatra-Neamt

Acest website folosește cookies pentru o mai bună experiență a utilizatorului. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate