Astăzi este ziua internațională a animalelor fără stăpân

4 aprilie, Ziua Internaţională a Animalelor fără Stăpân. Nu cumpăra, adoptă!

Se estimează că în întreaga lume sunt aproximativ 600 de milioane de animale fără stăpân care ar trebui să aibă o casă, dar trăiesc pe străzi. Duc vieți mizere pline de boli, frig și foame. Cel mai adesea, aceste suflete chinuite sunt alungate, abuzate sau ucise de oameni în mod violent.

Deși mulţi privesc un animal fără stăpân ca pe o mare bătaie de cap, puțini conștientizează faptul că acestea sunt ființe reale care duc vieți incredibil de brutale și dureroase, iar vina o purtăm tot noi. S-a dovedit în decursul anilor că principalii „furnizori” ai animalelor fără stăpân sunt câinii CU stăpân. Marea majoritate a proprietarilor nu respectă prevederile legale în ceea ce privește sterilizarea animalelor deținute și interzicerea abandonului sau uciderii puilor fătați.

Din fericire mai există și oameni care luptă cu răutatea și indiferența colectivă pentru a schimba ceva – puțini dar buni.

Astăzi puteți adopta un animal fără stăpân sau, dacă nu aveți această posibilitate, puteți întreba adăpostul public de câini comunitari din zona voastră cum puteți face voluntariat sau cum puteți susține un ONG de protecția animalelor. Iar dacă nu le iubiți sau considerați că nu au loc în inima voastră, vă rugăm, măcar nu le faceți rău…

Sursa: ZiarPiatraNeamt.RO

Acest website folosește cookies pentru o mai bună experiență a utilizatorului. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate