Astăzi începe Festivalul „B Zone Folk” Târgu Neamț 2022, organizat de Consiliul Județean Neamț

Astăzi începe cel mai așteptat eveniment al anului: Festivalul „B Zone Folk” Târgu Neamț 2022, în Parcul Cetate. Evenimentul este organizat de Consiliul Județean Neamț, împreună cu Primăria și Consiliul Local Târgu Neamț, respectiv Casa Culturii „Ion Creangă”.

Festivalul de Folk debutează astăzi, 10 septembrie, la ora 15.30. Vor urca pe scenă DUCU BERTZI & friends, Radu Gheorghe, Sorin Minghiat (in memoriam Doru Stănculescu), Maria Gheorghiu, Eugen Mihăescu, Claudia Șerdan, Adrian Bezna, Ovidiu Mihăilescu, Walter Ghicolescu, Adrian Mărgineanu, Ștefania Iacob, Sorin Poclitaru, Mircea Vanca, Cristi Corcioveanu, Cezar Popescu, Ana Maria Filip, copii și tineri talentați care activează în asociații culturale din județul Neamț. În caz de condiții meteo nefavorabile, recitalurile vor fi ținute în Casa Culturii „Ion Creangă”.

Nemțeni, turiști, iubitori de folk sunt așteptați în număr cât mai mare la acest eveniment deosebit dedicat unui gen muzical îndrăgit de români. Pe ritmuri de chitară, spectatorii pot gusta din bucate tradiționale gătite cu iubire și cu un strop din energia deosebită a locului, pot achiziționa suveniruri confecționate de meșteri populari și produse locale și, bineînțeles, pot vizita numeroasele obiective turistice din zonă care așteaptă să fie descoperite.

După doi ani de pandemie care ne-au răpit ocazia de a ne bucura împreună, om lângă om, de spectacole și locuri dragi, Festivalul „B Zone Folk” de la Târgu Neamț e o oază de emoție, de bucurie, de întâlniri și reîntâlniri. Un prilej de a fredona versuri ale unor melodii cunoscute cântate de artiști de renume, o ocazie de a admira frumosul, libertatea, prietenia, puterea muzicii, energia din Inima Moldovei.

Mâine, 11 septembrie, concertele încep de la ora 16.00, cu Cenaclul Flacăra cu Andrei Păunescu și invitații săi: Mircea Vintilă, Emeric Imre, Magda Puskas, Dan Vană, Cristi Buică, Gogu Vanghele, Claudiu Purcărin, Rareș Suciu, Maria Măgirescu. De asemenea, vor stârni emoție în sufletele spectatorilor Florin Săsărman, Adrian Bezna, Walter Ghicolescu, Adrian Mărgineanu, Mircea Vanca, Cezar Popescu, Daria Boghean, copii și tineri talentați care activează în asociații culturale din județul Neamț.

„B Zone Folk România” este un concept cultural care reunește în inima Moldovei, la Târgu-Neamț, artiști din toată țara pentru a da continuitate, a pune valoare și a aduce în atenția publicului și mai ales a tinerilor, muzica folk. Organizatorii așteaptă un public numeros pentru a recupera frumusețea unui festival care nu a putut fi desfășurat în 2020 și 2021 din cauza restricțiilor.

Nu ratați două zile de vis în Ținutul Zimbrului, un tărâm de poveste cu muzică bună, bucate alese, suveniruri și multe locuri de vizitat. Veniți cu familia, cu prietenii. Bucurați-vă!

Vezi mai multe știri pe Ziar Piatra-Neamt

Acest website folosește cookies pentru o mai bună experiență a utilizatorului. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate