Astăzi, la „B Zone Folk” Târgu Neamț 2022: Cenaclul Flacăra și artiști îndrăgiți

Ziua de ieri a împletit bucuria, emoția și muzica la umbra Cetății Neamț. Asta a însemnat prima zi de Festival „B Zone Folk” Târgu Neamț 2022. Evenimentul anului, aflat la a doua ediție, este organizat de Consiliul Județean Neamț, împreună cu Primăria și Consiliul Local Târgu Neamț, respectiv Casa Culturii „Ion Creangă”.

Sâmbătă, 10 septembrie, publicul i-a putut admira pe DUCU BERTZI & friends, Radu Gheorghe, Sorin Minghiat (in memoriam Doru Stănculescu), Maria Gheorghiu, Eugen Mihăescu, Claudia Șerdan, Adrian Bezna, Ovidiu Mihăilescu, Walter Ghicolescu, Adrian Mărgineanu, Ștefania Iacob, Sorin Poclitaru, Mircea Vanca, Cristi Corcioveanu, Cezar Popescu, Ana Maria Filip, copii și tineri talentați care activează în asociații culturale din județul Neamț.

Astăzi, 11 septembrie, concertele încep de la ora 16.00, cu Cenaclul Flacăra cu Andrei Păunescu și invitații săi: Mircea Vintilă, Emeric Imre, Magda Puskas, Dan Vană, Cristi Buică, Gogu Vanghele, Claudiu Purcărin, Rareș Suciu, Maria Măgirescu. De asemenea, vor stârni emoție în sufletele spectatorilor Florin Săsărman, Adrian Bezna, Walter Ghicolescu, Adrian Mărgineanu, Mircea Vanca, Cezar Popescu, Daria Boghean, copii și tineri talentați care activează în asociații culturale din județul Neamț.

În caz de condiții meteo nefavorabile, recitalurile vor fi ținute în Casa Culturii „Ion Creangă”. Organizatorii, însă, mizează pe o vreme bună, mai ales că la prima ediție, din 2019, melodiile generației în blugi au alungat norii de ploaie, lăsând publicul să se bucure și să fredoneze alături de marii artiști cântecele care au făcut istorie. 

Nu ratați acest eveniment deosebit dedicat spiritelor libere, oamenilor sensibili și iubitorilor de frumos. Cadrul în care se desfășoară acest spectaculos festival de folk este cum nu se poate mai potrivit. În Inima Moldovei, la umbra Cetății Neamț, pe malurile Ozanei „cea frumos curgătoare”, în preajma semeților zimbri, alături de meșteri populari, gospodari și gospodine cu bucate delicioase, printre obiective turistice, pe cărări care duc spre mănăstiri și schituri în ținuturi de poveste. Târgu Neamț e un loc binecuvântat de natură, cu o istorie bogată, plină de legende și tradiții transmise de la străbuni. Un loc care a reușit să adune laolaltă artiști renumiți, oameni superbi, turiști, nemțeni. Un spațiu al unității, deschis, cald și primitor. Gazdă a acestui festival de folk, orașul din umbra Cetății Neamț e spațiul în care puteți poposi ori de câte ori vă este dor de energia locului.

Festivalul „B Zone Folk” își propune să aibă multe ediții viitoare, să devină un element de atracție pentru turiști, dar și un punct de întâlnire între localnici. Un eveniment în care muzica vorbește pentru suflet, liniștește mintea și apropie oameni. Un festival în care tineri artiști, dar mai ales soliști consacrați ai genului folk se întâlnesc pentru câteva zile de spectacole incendiare spre deliciul publicului.

Prin organizarea acestui festival nu se dorește nimic altceva decât crearea unui fenomen, a unui eveniment de nivel naţional şi internaţional care să promoveze patrimoniul cultural local şi județean. Pentru că Neamțul are atât de multe de oferit și arătat lumii întregi. Merită vizitat!

Vezi mai multe știri pe Ziar Piatra-Neamt

Acest website folosește cookies pentru o mai bună experiență a utilizatorului. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate