Ateliere „Crăciunul pe meridiane“

Biblioteca Județeană „G. T. Kirileanu“ Neamț organizează o serie de patru ateliere creative cu titlul „Crăciunul pe meridiane“, în perioada 16 noiembrie – 14 decembrie 2023, în cadrul proiectului anual „Atelierele lui Moș Crăciun” dedicat sărbătorilor de iarnă.

Atelierele se adresează copiilor cu vârsta între 9 și 14 ani și se vor desfășura săptămânal, în zilele de joi, în intervalul orar 16.30 – 17.30, la Filiala de Carte Străină, începând cu data de 16 noiembrie 2023.

În cadrul întâlnirilor se va povesti despre tradițiile și obiceiurile de iarnă în lume, vor fi audiate și interpretate colinde în română, engleză, franceză, germană și spaniolă și vor fi confecționate ornamente tradiționale de Crăciun.

Atelierele vor avea următoarele teme: 1. joi, 16 noiembrie: Franța – Crèche de Noël (Creșa de Crăciun); 2. joi, 23 noiembrie: Anglia – Angel Christmas Garland (Ghirlanda de îngeri); Carolers (Colindătorii); 3. joi, 7 decembrie: Mexic și Spania – Decorațiuni cu flori Poinsettia (Crăciunița sau Steaua Crăciunului); 4. joi, 14 decembrie: Germania și țările nordice – Calendarul de Advent.

„Proiectul «Atelierele lui Moș Crăciun» își propune realizarea unor întâlniri creative pentru dezvoltarea personalității copiilor, în scopul cunoașterii, promovării și valorizării  tradițiilor Crăciunului, dar și pentru dezvoltarea unor abilități, deprinderi de lucru în grup pe diverse arii de interes: comunicare, lectură, interpretare, arta modelării hârtiei, educație prin joc etc.“, a precizat prof. Mihaela Mereuță, managerul Bibliotecii Județene „G.T. Kirileanu“ Neamț.

Participarea se face pe baza permisului de utilizator și a achitării taxei de 7 lei pentru fiecare atelier.

Înscrierea are loc la Filiala de Carte Străină (Bd. Republicii, nr. 17), începând din data de 6 noiembrie 2023.

Vezi mai multe știri pe Ziar Piatra-Neamt

Acest website folosește cookies pentru o mai bună experiență a utilizatorului. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate