Atenție, Consiliul Local Piatra-Neamț! Urmează să vi se pună în cârcă o nouă combinație cu firmele voastre

Pentru cine nu a înțeles foarte clar sau nu știe, primăria și consiliul local sunt două instituții separate. Consiliul local este format din consilierii aleși de pietreni, iar acest consiliu local spune primăriei, adică primarului, ce să facă. Primarul este subordonat consiliului local. Nu invers. Acest consiliu local deține și așa-zisele firme ale primăriei. Mai concret, pentru orice se întâmplă în firmele Publiserv, Locativ, Salubritas, Urban etc. răspund cu capul și cu averea personală consilierii locali, nu primăria sau primarul.

În stilul consacrat deja la Piatra-Neamț în care în mod ilegal și la lumina zilei firmele menționate sunt conduse din birourile primăriei și nu de consilierii locali, cum ar fi legal, se pune la cale desființarea firmei Urban și mutarea activității sale la Salubritas. Cei care pun la cale acest lucru o fac ilegal, desigur, și pentru a pune în operă ce vor ei, vor avea nevoie de votul consilierilor locali.

E bine ca domnii și doamnele consilieri locali să știe că pentru deciziile pe care le votează sunt răspunzători ei. Nu primarul, cel care propune, sau primăria. În cazul desființării Urban, vorbim de foarte multe complicații de la bunuri, spații și procese în desfășurare ale acestei firme și până la activități aflate în administrare.

Căscați bine ochii la ce votați în consiliul local, domnilor consilieri, că dacă ajungeți să plătiți eventuale pagube financiare și să fiți scoși în stradă din case cu cățel și cu purcel de executorii judecătorești nu va veni să plângă alături de voi nimeni de la partid sau de la primărie. Un gest de ridicare a mâinii la un vot dat pe principiul disciplinei de partid vă poate nenoroci viața. Citiți ce proiecte votați, consultați juriști și votați în cunoștință de cauză, pentru că din ce în ce mai des, pe la toate consiliile, șefii de la mai toate partidele fac tot felul de mizerii cu mâna consilierilor, iar riscul este doar al consilierilor.

În cazul consilierilor locali de la Piatra-Neamț, se pare că ei nici până la această oră nu au înțeles că de fapt ei dețin puterea, nu primarul sau viceprimarii. Consiliul Local deține firmele Publiserv, Urban, Salubritas etc. și consilierii locali au puterea deplină la aceste firme. Primarul și cei din primărie legal nu au voie să dea nicio dispoziție acestor firme și legal nu au voie să interfereze deloc cu managementul acestor firme.

Este doar o chestiune de timp până DNA sau cineva va rupe această sarabandă a corupției, abuzului și traficului de influență din primăria Piatra-Neamț, iar ce va fi la capitolul prejudicii va fi în sarcina consilierilor locali care au votat.

Domnilor consilieri locali de la toate partidele, dragi prieteni sau membri ai familiilor consilierilor locali, dați acest articol să îl citească un prieten jurist, avocat, magistrat și să vă spună dacă avem dreptate și ce pericol vă paște, că se pare că nu sunteți conștienți deloc.

Vezi mai multe știri pe Ziar Piatra-Neamt

Acest website folosește cookies pentru o mai bună experiență a utilizatorului. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate