Atenție, ÎNȘELĂTORIE! SMS-uri trimise în numele Poștei Române – Se cer date personale și bancare

Poșta Română atrage atenția asupra unei noi înșelătorii în care este folosit numele instituției. Totul se întâmplă prin intermediul unor SMS-uri ce sunt transmise, în mod fals, ca și cum ar veni din partea Poștei Române:

„Ne confruntăm cu un nou val de acțiuni de phishing, în care este folosit numele Poștei Române. Totul se întâmplă prin intermediul unor SMS-uri, ce sunt transmise, în mod fals, ca și cum ar veni din partea Poștei Române.

➡ Astfel, cetățenii primesc SMS-uri sau mesaje care conțin un link, iar numele posta-romana este scris greșit – fie cu litere dublate, fie cu alta terminație în loc de .ro. ❗Toate aceste mesaje, primite pe telefon sau prin e-mail sunt false, sunt phishing-uri, aveți grijă și nu le accesați, ca să nu rămâneți fără bani pe card❗

IMPORTANT. Noi nu solicităm clienţilor să furnizeze date cu caracter personal, informaţii bancare confidenţiale referitoare la conturile personale, numere de card sau coduri PIN şi nici realizarea de plăţi online ale unor taxe vamale.

SMS-urile reale trimise de Poșta Română sunt strict informative (de pildă: “coletul intern (…) este livrat astăzi, in intervalul orar 09:00 – 15.00. Telefon curier: (…) și este semnat CNPR)

𝐂𝐞 𝐭𝐫𝐞𝐛𝐮𝐢𝐞 𝐟𝐚̆𝐜𝐮𝐭 𝐝𝐚𝐜𝐚̆ 𝐩𝐫𝐢𝐦𝐢𝐭̦𝐢 𝐮𝐧 𝐦𝐞𝐬𝐚𝐣 𝐬𝐮𝐬𝐩𝐞𝐜𝐭:
• În primul rând, nu acționați impulsiv. Citiți de mai multe ori orice mesaj care vă ridică suspiciuni,
• Nu deschideți acel mesaj și îl marcați ca spam,
• Nu accesați link-ul,
• Faceți sesizare la https://dnsc.ro/contact,
• Verificați corectitudinea denumirii Companiei; o singură literă sau semn greșit este dovada că respectivul mesaj reprezintă o tentativă de fraudă cibernetică.

Rămâneți vigilenți! Vezi tot ce trebuie să știi despre mesajele false 👉https://rpb.li/i5nY”, avertizează Poșta Română.

Vezi mai multe știri pe Ziar Piatra-Neamt

Acest website folosește cookies pentru o mai bună experiență a utilizatorului. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate