ATENȚIE! Noi SMS-uri cu linkuri periculoase pretind că sunt mesaje de la medicul personal

O nouă alertă de securitate care privește dispozitivele mobile ar trebui să vă dea de gândit. Anumite persoane ajung să primească prin SMS un text cu link care pretinde că este un mesaj vocal de la medicul personal curant. Linkul duce pe o pagină din care utilizatorii sunt invitați să descarce o aplicație de mesagerie vocală. Odată descărcată și instalată această aplicație, riscați să vă infectați dispozitivul cu softuri de tip malware. Programele malware variază în funcție de scopul lor, de modul în care infectează un dispozitiv și de daunele sau riscurile de securitate pe care le prezintă. Malware este prezent în toate sistemele de operare Windows, Mac OS, Unix-like, Linux sau Android.

Nu dați click pe astfel de linkuri primite de la numere care nu există salvate în agenda dumneavoastră, nu descărcați niciun fel de aplicație necunoscută în dispozitivul dumneavoastră mobil, chiar dacă aparent pagina are o interfață care se substituie unei companii importante de telefonie mobilă! Dacă doriți să aflați ceea ce dorește medicul curant să vă transmită, luați legătura direct cu acesta prin canalele cunoscute de dumneavoastră: telefonic sau direct la cabinet!

Mai jos puteți urmări o emisiune pe această temă, în care un specialist în domeniu explică ce ar trebui și ce nu ar trebui să facem cu privire la modul în care folosim dispozitivele electronice pe care le deținem.

Vezi mai multe știri pe Ziar Piatra-Neamt

Acest website folosește cookies pentru o mai bună experiență a utilizatorului. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate