Atenționare privind riscul de inundații emisă de primarul Bogdan Țifui pentru comuna Farcașa

Primarul Bogdan Țifui al comunei Farcașa a emis un mesaj important către locuitorii comunității sale, avertizându-i cu privire la riscul iminent de inundații. Această avertizare a fost motivată de volumul crescut al apei pe râul Bistrița, care a depășit 200 mc pe secundă, și de atenționarea primită de la S.G.A. Neamț. Scopul acestui mesaj a fost de a informa cetățenii despre situația actuală și de a-i îndemna să ia măsuri preventive pentru a minimiza eventualele pagube.

Cu prognoza meteo pentru zilele următoare și volumul crescut al apei pe râul Bistrița, există un risc iminent ca zonele joase, inclusiv comunele Stejaru, Farcașa și Frumosu, să fie inundate. Apele crescute pot duce, de asemenea, la ridicarea pânzei freatice, ceea ce poate agrava situația. Primarul Bogdan Țifui subliniază importanța supravegherii atente a nivelului apei și îndeamnă cetățenii să își protejeze bunurile și animalele.

În cadrul mesajului său, primarul Bogdan Țifui a adus în atenția cetățenilor măsuri concrete pe care aceștia le pot lua pentru a minimiza riscurile de inundații și de pagube materiale. Aceste măsuri includ supravegherea atentă a nivelului apelor, protejarea bunurilor personale și adăpostirea animalelor de companie. El subliniază că aceste recomandări se aplică și cetățenilor care locuiesc în apropierea pârâurilor de pe raza comunei Farcașa.

Primarul Țifui își exprimă speranța că măsurile de precauție luate de cetățeni și atenționarea sa vor duce la evitarea inundațiilor și a pagubelor materiale.

Atenționarea primarului Bogdan Țifui cu privire la riscul de inundații și necesitatea luării de măsuri preventive reprezintă o măsură importantă pentru protecția comunității Farcașa. Acest mesaj servește ca un apel la acțiune pentru cetățeni, încurajându-i să fie vigilenți și să își protejeze bunurile și animalele. Prin aceste măsuri proactive, se speră că inundațiile și pagubele materiale pot fi limitate sau evitate complet. Locuitorii sunt îndemnați să rămână informați cu privire la situația actuală și să acționeze în consecință pentru a asigura siguranța lor și a comunității.

sursa: Tifui Dumitru Bogdan

Vezi mai multe știri pe Ziar Bicaz

Acest website folosește cookies pentru o mai bună experiență a utilizatorului. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate