Au început lucrările de igienizare a albiei pârâului Cuejdi

Miercuri, 19 iulie, au început lucrările de igienizare a albiei minore a pârâului Cuejdi. Pe parcursul următoarelor două săptămâni, echipele de la CMI Urban, cu total de 60 de lucrători, vor cosi toată vegetația ierboasă și lemnoasă crescută pe sectorul de curgere al apei care nu este regularizat.

Operațiunea a demarat în zona barajului de retenție, de la intrarea pârâului în oraș dinspre Gârcina, și va continua în aval, până la podul din Dărmănești (zona Orion). De asemenea, se va îndepărta vegetația prezentă și în albia pârâului, în zona Spitalului Județean de Urgență.

Acțiunile de acest gen au loc anual, în perioada lunii iulie, după finalizarea celei de-a doua etape de cosit vegetația din cartierele municipiului. Ulterior, după intervenția echipelor de la Urban, lucrătorii de la Salubritas vor colecta deșeurile aruncate necontrolat și care poluează pârâul Cuejdi pe tronsonul amintit mai sus.

informează primăria Piatra-Neamț.

În continuarea acestei operațiuni se va trece la cosirea pârtiei de schi și, concomitent, la acțiuni de igienizare a arborilor uscați/în curs de uscare și de ierbicidare pentru îndepărtarea vegetației crescută pe aleile pietonale.

„Lucrările de igienizare în albia pârâului Cuejdi sunt necesare pentru a păstra un aspect de civilizație cursului de apă ce străbate municipiul de la nord, la sud. Eforturile pe care Primăria Piatra-Neamț le face în acest sens, cu implicarea personalului și cu fonduri de la bugetul local, vor avea o și mai mare eficiență dacă vor fi însoțite și de o atitudine responsabilă față de mediu din partea cetățenilor”, a declarat Primarul Municipiului Piatra-Neamț, Andrei Carabelea.

Vezi mai multe știri pe Ziar Piatra-Neamt

Acest website folosește cookies pentru o mai bună experiență a utilizatorului. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate