Au pierdut tot într-un incendiu, azi-noapte. Mama cu trei copii, însărcinată, e în spital. APEL UMANITAR Piatra-Neamț

Dezastru în miez de noapte, la o gospodărie în Piatra-Neamț. La ora 02:07, în noaptea dinspre 22 spre 23 septembrie, prin apel la 112, pompierii au fost înștiințați despre producerea unui incendiu la o casă situată pe strada Terasei în municipiul Piatra-Neamț.

La sosirea forțelor de intervenție incendiul se manifesta generalizat la acoperișul și mansarda unei case, dar și la acoperișul altei case, aflată în imediata vecinătate. Din interiorul casei au fost evacuate de către un vecin 5 persoane (doi adulți si trei copii).

Mama copiilor, o femeie de 33 de ani, însărcinată, a suferit un atac de panică și intoxicații cu fum. A fost transportată la spital unde, se pare, starea ei s-a înrăutățit, având nevoie de transfuzii de sânge.

În urma flăcărilor a rămas dezastru. Potrivit pompierilor, au ars acoperișul și mansarda unei case pe o suprafață de aproximativ 250 mp, bunurile materiale aflate în camerele de la mansardă și într-o cameră de la parter, documente, un autoturism (parcat într-un garaj de lângă casă) și acoperișul celeilalte case pe o suprafață de 100 mp.

„Cauza probabilă de producere a incendiului a fost stabilită ca fiind scurtcircuitul electric produs la autoturism”, a transmis Lt. Irina Popa, purtătorul de cuvânt al ISU Neamț.

Familia cu trei copii a rămas pe drumuri, iar mama însărcinată luptă pentru ea și copil pe patul de spital. E nevoie de mobilizarea cât mai multor oameni cu suflet bun pentru ca această familie să poată trece peste iarnă în condiții rezonabile. Familia a apelat la Asociația Născută Înger din Piatra-Neamț, cu speranța că așa oamenii le vor sări mai repede în ajutor. E nevoie de materiale de construcție, de voluntari pentru dezafectarea bunurilor distruse de flăcări, hăinuțe pentru copii… și tot ce mai e nevoie pentru niște oameni care au pierdut tot, mai puțin propria viață.

Azi sunt tristă, mă doare sufletul, mă simt atât de neputincioasă, mă simt de parcă inima îmi este prinsă într-o menghină. Un telefon care mi-a adus tristețe, o familie cu trei micuți și altul care trebuie să se nască în curând a fost la un pas de-a arde în casă. Dumnezeu a fost milostiv, sunt bine, doar traumatizați, șocați, speriați.

Mama, fiind însărcinată, este în spital. Are nevoie de îngrijiri, transfuzii de sânge, dar sigur totul va fi bine. Este încă șocată, își dorește să nu fie nimic adevărat, să se trezească din acest coșmar. Vine frigul, au rămas fără agoniseala lor. Sunt oameni foarte muncitori, însă neșansa a fost să ardă casa asta noapte.

Știu, pentru toți sunt vremuri grele, însă fiecare dacă punem prețul unei cafele, al unui suc, sunt sigură că vom reuși ca într-un termen scurt micuții să-și reia rostul în căsuța lor.

Deja oameni cu suflet mare s-au mobilizat să doneze sânge luni pentru mama micuților și să facă curățenie. Au început să scoată toate resturile arse. Poate există vreo firma să îi ajute cu materiale.”, a declarat Carmen Suciu, de la Asociația Născută Înger din Piatra-Neamț.

Cei care pot oferi ajutor o pot contacta pe Carmen Suciu la telefon 0770 405 849 sau pe Facebook aici.

Pentru donații:

  • BESU ANA-MARIA
  • Banca Transilvania
  • RO71BTRL02801201K00234XX

Vezi mai multe știri pe Ziar Piatra-Neamt

Acest website folosește cookies pentru o mai bună experiență a utilizatorului. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate