AUR a protestat la Piatra-Neamț împotriva comasării alegerilor [VIDEO]

Astăzi, de la ora 18:00, membrii și susținătorii AUR au protestat în fața sediilor PSD și PNL din Piatra-Neamț. Această acțiune a făcut parte dintr-o mișcare la nivel național, unde participanții au protestat în fața sediilor județene ale partidelor din coaliția de la conducere din întreaga țară împotriva propunerii de comasare a alegerilor, o decizie pe care o consideră contra principiilor democrației.

Parlamentarul AUR, Sorin Lavric, prezent la protestul din această seară a precizat că s-a ieșit în stradă „împotriva mârșăviei pe care o vor face peste câteva zile PSD și PNL – să comaseze alegerile. Fac asta pentru că le e frică de AUR, ei știu adevăratele sondaje pe care nu le dau publicității. Suntem pe locul 2, după PSD.”.

Practic, una dintre principalele nemulțumiri menționate de Sorin Lavric este o încălcare a dreptului de a fi ales, deoarece „în cazul comasării alegerilor europarlamentare cu cele locale aceeași persoană nu poate candida în același timp la euro și la locale, pentru că sunt în aceeași zi.”

Membrii și simpatizanții AUR au venit în fața sediului PSD Piatra-Neamț cu lumânări pentru „a cânta prohodul democrației” și a ține un moment de reculegere.

„Acesta e un prim pas de a le arăta că vom ieși și mai mult în stradă.”, a spus parlamentarul AUR, Dumitrina Mitrea, prezentă la protest. Aceasta a reamintit de problemele secției de Oncologie și secției ATI de la spitalul din Piatra-Neamț.

„Cei de la AUR sunt înjurați și considerați extremiști pentru simplul fapt că am reușit să facem o caravană medicală și să le oferim românilor posibilitatea de a se trata. Asta înseamnă extremismul celor de la AUR pentru români. Nu îi înțelegem. E normal să fim supărați, e normal să fim în stradă și o să fim din ce în ce mai mult în stradă.”, a spus Dumitrina Mitrea.

De asemenea, s-a arătat revoltată de faptul că a făcut 25 de minute de la intrarea în oraș până în centru: „E ca și cum ai traversa Bucureștiul, la fel. Nu înțelegem de ce acești oameni ne țin în astfel de situații, nu e normal să ni se întâmple așa ceva. Îi rog pe nemțeni să se exprime, să iasă în stradă, au dreptul să se exprime.”

În final, Dumitrina Mitrea a contestat decizia din Parlament de a se da o pedeapsă colectivă AUR, în urma unui incident care a avut loc pe 31 ianuarie, prin suspendarea dreptului de a primi invitaţi în cadrul Palatului Parlamentului, lucru care împiedică acordarea de audiențe.

„Când s-a mai întâmplat lucrul acesta? Când? Pe timpul lui Ceaușescu, în comunism. Eu să fiu pedepsită pentru ceva ce nu am făcut și să nu îmi pot exercita mandatul? Nu am făcut nimic. Nici măcar nu știu să spună dacă am făcut ceva.”, a mai declarat Dumitrina Mitrea.

Protestul a durat circa o oră, cu plecarea pe jos a participanților de la sediul AUR spre sediul PSD și retur pe lângă sediul PNL, unde au făcut, de asemenea, un scurt popas pentru a-și exprima și nemulțumirile legate de modul în care este administrat orașul. Protestatarii au depus lumânări și la sediul PNL, una dintre acestea fiind „dedicată” primarului de Piatra-Neamț.

Manifestarea a fost supravegheată de jandarmi și nu s-au semnalat probleme deosebite, protestul fiind unul pașnic.

Vezi mai multe știri pe Ziar Piatra-Neamt

Acest website folosește cookies pentru o mai bună experiență a utilizatorului. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate