Autobuze, microbuze precum şi alte autovehicule de transport persoane sau mărfuri, controlate de polițiștii rutieri (IMAGINI)

ACŢIUNEA TRUCK & BUS

Autobuze, microbuze, precum şi alte autovehicule de transport persoane sau mărfuri au fost oprite pentru control, în aceste zile, de poliţiştii rutieri.

Pe parcursul săptămânii 08 – 14 mai a.c., Direcţia Rutieră a Poliţiei Române a coordonat, la nivel naţional, o nouă acţiune pentru prevenirea accidentelor rutiere produse, în special, din cauza nerespectării normelor rutiere de conducătorii autovehiculelor de transport public de persoane cu o capacitate mai mare de 8+1 locuri și de transport de marfă cu masa totală maximă autorizată mai mare de 2,5 tone.

În cele 7 zile, polițiștii rutieri din cadrul I.P.J. Neamț au avut în vedere respectarea, de către șoferii profesioniști, a vitezei legale, utilizarea centurilor de siguranță sau a dispozitivelor de retenție, funcționarea corespunzătoare a aparatului tahograf, respectarea perioadelor de conducere ori de odihnă, documentele obligatorii ale conducătorilor auto, ale vehiculului ori cele ale operatorilor de transport.

În ceea ce-i privește pe conducătorii autovehiculelor destinate transportului de marfă, controalele au vizat și respectarea limitei maxime admise, a greutății mărfurilor sau fixarea corespunzătoare a acestora, precum și respectarea normelor privind transportul mărfurilor periculoase. prevenirea accidentelor rutiere produse, în special, din cauza nerespectării normelor rutiere de conducătorii autovehiculelor de transport public de persoane cu o capacitate mai mare de 8+1 locuri și de transport de marfă cu masa totală maximă autorizată mai mare de 2,5 tone.

Polițiștii au verificat peste 600 de astfel de vehicule, fiind aplicate aproximativ 500 de sancțiuni contravenționale.

Sursa/Imagini: IPJ Neamț

Vezi mai multe știri pe Ziar Piatra-Neamt

Acest website folosește cookies pentru o mai bună experiență a utilizatorului. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate